Uniunea Scriitorilor din România iniţiază un concurs de burse de creatie literara pentru tinerii scriitori (cu vârsta până în 35 de ani), indiferent dacă sunt sau nu sunt membri U.S.R., autori manifestaţi în orice gen literar, se arata intr-un comunicat de presa.

Tinerii scriitori interesaţi sunt invitaţi să expedieze la Secretariatul U.S.R. dosarele de aplicaţie la bursa de creaţie literară. Dosarele vor cuprinde un CV literar, un fragment literar reprezentativ pentru creaţia tânărului scriitor şi proiectul care se va materializa prin publicarea unui volum.

Comitetul Director al U.S.R. îi va selecta, în urma analizării dosarelor, pe cei doi câştigători ai concursului de burse de creaţie literară. Cei doi tineri scriitori vor primi, timp de şase luni, câte 2.000 lei net lunar. La finalul perioadei de şase luni, beneficiarii bursei de creaţie literară vor prezenta Comitetului Director al U.S.R. manuscrisul finalizat sau o parte semnificativă din el.

Volumele tipărite vor apărea cu menţiunea: “Autorul acestei cărţi a beneficiat de bursa de creaţie literară pentru tinerii scriitori oferită de Uniunea Scriitorilor din România”.

Dosarele pot fi expediate prin poştă până la data de 15 august 2019, cu menţiunea Concurs de burse de creaţie literară, pe următoarea adresă: Calea Victoriei, nr. 133, sector 1, Bucureşti, cod poştal 010071.