În cadrul Spitalului de Recuperare Iași va fi înființat Centrul de Robotică și Neuroreabilitare, o solutie smart health.  În ultimii trei ani au fost achiziționați doi roboți electronici pentru redobândirea mersului și pentru reeducarea membrelor superioare a pacienților internați în Secția de recuperare neuromotorie, dar și pentru cei din Clinica de neurologie, se arata intr-un comunicat de presa.

Municipiul Iași a semnat cu Spitalul Clinic de Recuperare și I.M.S.P. Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău acordul de asociere în vederea implementării în comun a proiectului „ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operational ENI Romania – Republica Moldova 2014 – 2020, Axa prioritara 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și a accesului la sănătate. Valoarea proiectului este de 1.423.078,75 Euro (6.633.681,59 lei).

Prin intermediul acestui proiect va fi construit și dotat cu echipamente specifice Centrul de Robotică și Neuroreabilitare din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Municipiul Iași, va fi construită o clădire aferentă Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Municipiul Chișinău, training-uri speciale pe teme de recuperare neuromotorie și achiziția unor roboti specializați în recuperare neuromotorie, a membrelor inferioare și superioare.

Un alt proiect de cercetare, în care spitalul ieșean este partener cu Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, este proiectul Exoslim, finalizat cu un brevet de invenție pentru mâna bionică. Includerea în tratamentul recuperator al echipamentelor de robotică medicală cu rezultate remarcabile asupra individului cu afecțiuni dizabilitante îi oferă acestuia speranța la o viață activă, capacitatea de a se autoîntreține și să fie productiv pentru societate.