Smart Cities Days, Ziua 4 poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/ConcordCommunication/videos/563590094329628/

?

Următorii ani vor fi determinanți pentru dezvoltarea orașelor inteligente, iar orașele care nu își asumă investiții în această direcție vor descrește demografic și economic. Pandemia de COVID-19 a accelerat procesele de transformare digitală și folosirea tehnologiei pentru distanțare și continuarea proceselor.

Săptămâna viitoare, timp de cinci zile, va avea loc un maraton de dezbateri, sub denumirea SMART CITIES DAYS, despre cum va arăta viitorul determinat de transformarea digitală și despre cum putem moderniza comunitățile din România cu ajutorul tehnologiei.

Evenimentul se va desfășura în regim de video conferință în perioada 22 – 26 iunie 2020, în fiecare zi, în intervalul orar 14.00 – 17.20, pe teme de maximă actualitate, care vor include domeniile de dezvoltare ale orașelor inteligente. Au confirmat deja participarea alături de reprezentanți ai companiilor de tehnologie, prim-ministrul Ludovic Orban, miniștri, primari, city manageri, președinți de agenții guvernamentale și secretari stat. Evenimentul poate fi urmărit LIVE pe rețele sociale și pe pagina organizatorilor. Agenda poate fi accesată aici: https://concordcom.ro/smart-cities-days-2020/

Vor fi aduse în prim plan nevoile de dezvoltare ale orașelor și vor fi promovate soluțiile și ideile inovatoare pentru: mobilitate, digitalizare, inteligență artificială, eficientizarea utilităților publice, regenerare urbană, educație și sănătate, dezvoltarea economiei locale și securitatea informațiilor (cyber security și GDPR).

Acest șir de evenimente face parte din @Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 inițiată de Marius Bostan, fost ministru al comunicațiilor, pentru promovarea și adoptarea conceptului de SmartCity în România cu scop de a câștiga cât mai mult din valoarea adusă de digitalizare. Primul pas a fost făcut în 2016 prin anunțarea primului oraș, Alba Iulia,  care a lansat un parteneriat cu companiile de tehnologie și care până la 1 Decembrie 2018 a reușit să testeze peste 100 de soluții inteligente.

Marius Bostan: „Adoptarea și adaptarea digitală în conformitate cu restricțiile actuale pot oferi o oportunitate economiilor deja poziționate pentru a exploata digitalizarea și pentru a ieși mai puternice din criză. România are posibilitatea de a ieși din criza provocată de pandemia chinezească într-o poziție economică mai puternică și mai bine echipată pentru a trece la următoarea etapă de creștere economică și investiții. Orașele în parteneriat cu companiile sunt bază a dezvoltării inteligente”.

În prima zi vor fi  discutate teme despre  administrație și cetățeni și despre cum locuitorii orașelor trebuie să devină centrul preocupărilor edililor. Vor fi prezentate soluțiile pe care companiile private le-au dezvoltat și le pot oferi administrațiilor publice.

A doua zi se va discuta despre necesarul de infrastructură inteligentă pentru transformare digitală, care poate îmbunătăți calitatea vieții în oraș, dar și modul în care se lucrează și se dezvoltă afacerile. În ziua a treia mobilitatea urbană devine subiect principal de discuție în contextul în care aglomerările urbane au nevoie urgentă de  strategii și soluții  moderne de rezolvare a traficului, poluării  și redarea orașului pietonilor într-un procent mai mare. În cea de-a patra zi va avea loc o întâlnire de excepție între furnizorii de utilități, administrația publică și furnizorii de soluții pentru a găsi cele mai bune metode de reducere a consumului de energie și apă. Evenimentul se va încheia vineri cu cele mai importante și de actualitate teme despre educație și sănătate.

Smart Cities Days are susținerea Asociației Orașelor din România și va fi transmis live pe mai multe pagini web în rețeaua socială facebook, unde poate fi găsit după #smartcitiesdays.

Partenerii evenimentului care vor își vor prezenta soluțiile sunt: Orange România, SNTGN Transgaz, Dell Technologies, Telekom România, Allied Telesis, Conectx, Novitas 3D City, Integrisoft, Life is Hard, Urban Scope, Electrogrup, Axionet-Polyfazer, Ramboll, Dosi Tracker, Iceberg, Edus, Electrica.

www.Good News.ro este partener media.