Conferința Start-up Urban a adus la Sibiu, marți, 17 aprilie, 70 de potențiali antreprenori interesați de desfășurarea proiectului. Managerul de proiect, Laura Bejan (Fundația Națională a Tinerilor Manageri), a descris participanților principalele etape ale Start-up Urban, pașii pe care trebuie sa îi facă cei interesați de accesarea granturilor de până la 39.000 euro oferite prin acestStart-up proiect. Termenul limită de înscriere este sâmbătă, 21 aprilie. La finalul proiectului vor fi selecționate 9 idei de afaceri în județul Sibiu care vor primi finantare.

Cristian Ionut Tatu, unul dintre trainerii Start-up Urban, antreprenor și absolvent program MBA al Universității din Otawa (Canada), a explicat conceptul de „ÎMPREUNĂ” cu care plecăm la drum în Start-up Urban: „Cât timp v-ar lua să economisiți 39.000 de euro? Prin acest proiect veți economisi timp, ani de zile în care ați vrea să strângeți acesti bani. Iar prin acest proiect nu sunteți singur. Noi suntem aici, în calitate de formatori, să vă ajutam, pornind de la ideea de business până la implementarea planului de afaceri. Suntem alături de voi și ulterior. Câte organizații au beneficiat de consultanță în primele 6 luni din viață? Formatorii din acest curs nu vin aici în calitate de deținători de cunoștințe teroetice, ci de „colegi de suferință”. Cu toții avem experiență în antreprenoriat.”

Cristi Tudorescu, analist financiar, antreprenor cu experiență, unul din liderii JCI din România, și el printre formatorii din proiect: „E important ca planul de afaceri să stea în picioare pentru mai multe tipuri de finanțări. Noi vom sprijini participanții ca să dezvolte business-uri care, pe lângă subvenția oferită de Start-up Urban, să poată atrage și alte finanțări. Un antreprenor trebuie să lucreze cu un scenariu de bază, în care are încredere, dar să fie pregătit și pentru situații neprevăzute. Cu alte cuvinte, să aibă un Plan B de continuare a afacerii.”

Doi antreprenori, Claudia Pilat (consultant FNTM) și Bianca Grip (ambasador RePatriot), au împărtășit poveștile lor de succes: Agropensiunea Insula Christiana din com. Cristian, Sibiu, respectiv fondarea GripADs pentru dezvoltarea și promovarea proiectelor on-line pe piața internațională.

Biana Grip, antreprenor de succes din Sibiu, ambasador RePatriot și fondator al companiei GripADs: „Este foarte ușor să faci bani, dar e și mai usor să îi pierzi. Când faceți o afacere să nu vă gândiți să dați cel mai mic preț, pentru că o să eșuați înaintea vecinului, gândiți-vă la ce vă diferențiază, la avantajele competitive pe care le aveți. În momentul în care începeți și intrați pe drumul acesta, o să vă întâlniți cu situații în care viața bate filmul, momente pe care trebuie să le depășiți. Cel mai important este să ai atitudinea potrivită când te confrunți cu o problemă. Căci acestea vor veni.”

Viorel Udma, director general Accendo International – investment banking services, a vorbit participanților despre posibilitățile de a obține și alte tipuri de finanțare. Valentin Miron, antreprenor și președinte al FNTM (liderul consorțiului care derulează Start-up Urban) și Marius Bostan, co-fondator al FNTM, fondator al RePatriot și fost ministru al Comunicațiilor, au prezentat principiile și valorile care stau la baza activitatii Fundatiei Naționale a Tinerilor Manageri. În cei 20 de ani de activitate, peste 20.000 de persoane au participat la activitatile fundației.