Primariile pot solicita finantare UE pentru gestionarea iluminatului public. Primariile din mediul urban au ocazia sa depuna proiecte pentru obtinerea finantarii din fonduri europene in vederea gestionarii inteligente și eficiente a energiei utilizate pentru iluminat public. Alocarea regională totală pentru acest apel de proiecte este de 11,92 milioane euro, din care 10,14 milioane euro reprezintă sursa externă din cadrul FEDR.

Activitățile care pot fi finanțate în cadrul acestui apel de proiecte includ în mod obligatoriu

  • achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public,
  • montarea/înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică, în vederea utilizării unor corpuri de iluminat LED cu eficiență energetică ridicată, durată mare de viață și asigurarea confortului corespunzător,
  • pot să fie finanțate activități de creare, extindere, reîntregire, reabilitare și modernizare sisteme de iluminat public urban, inclusiv utilizarea surselor regenerabile de energie, reabilitarea instalațiilor electrice – stâlpi, rețele etc.

Solicitanți eligibili pot fi doar unitățile administrativ teritoriale din mediul urban, definite conform Legii nr. 215/2001 – Legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 18 februarie – 18 august 2018, iar valoarea finanțării nerambursabile trebuie să se încadreze între 100.000 și 5 milioane euro.

Alte informatii:

Ghidul Solicitantului de finanțare și alte detalii privind Prioritatea de Investiții 3.1C – Iluminat public, pot fi regăsite pe site-ul www.regio-adrcentru.ro, secțiunea Prezentare Program 2014-2020 / Axa Prioritară 3 – ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”,

POR/2018/3/3.1/C/1/7 REGIUNI, aferent Priorității de Investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Concord Communication impreuna cu GoodNews.info.ro si FNTM vor organiza pe data de 23 martie, la Iasi, Dezbaterea Smart City 2018-2020, ocazie cu care vor fi discutate teme despre soluții de iluminat inteligent, eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță, servicii pentru cetățeni si multe altele.

Good News