UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, în parteneriat cu comunitatea „Cu bicicleta departe”, a lansat primul ghid al industriei locale de asigurări dedicat siguranței cicliștilor, în contextul în care din ce în ce mai mulți români preferă acest mijloc de transport.

Ghidul își propune să vină în sprijinul tuturor celor care optează pentru bicicletă ca alternativă de mobilitate, mai ales în interiorul orașelor, însă și în contextul vacanțelor sau al deplasării în afara orașelor. „Ne dorim să venim în sprijinul românilor cu informații utile și adaptate așteptărilor și stilurilor de viață diverse. Vedem o tendință în creștere de alegere a bicicletei ca mijloc de transport preferat și ca alternativă sustenabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător”, au declarat reprezentanții UNSAR.

 

 

 

Concomitent, industria locală de asigurări urmărește să consolideze gradul de conștientizare a tuturor participanților la trafic cu privire la ciclism și la extinderea acestuia în comunitățile din România. „În contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare incidență a victimelor cauzate de accidentele rutiere din Uniunea Europeană, responsabilitatea pentru asigurarea unui trafic mai sigur aparține fiecăruia dintre noi”, au adăugat reprezentanții UNSAR.

UNSAR derulează anual o campanie dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la decesele cauzate de accidentele auto în România. Anul trecut, campania #ATENTînTRAFIC a discutat despre CEI 40.000, având în vedere că aproape 40.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în România în perioada 2001-2017.