Apariția acneei nu este niciodată ceva care să ne bucure. Constitue o problemă pentru majoritatea adolescenților și poate continua chiar și la maturitate. În ultimii ani, odată cu mijloacele de comunicare virtuale, au apărut tot felul de tratamente miraculoase ce promit să te scape de acnee în cel mai scurt timp, dar oare în câte dintre articolele de pe internet stă părerea unui specialist dermatolog?

Tratamentul pentru un pacient cu acnee începe cu furnizarea de informații exacte

Pentru a veni în ajutorul presoanelor cu se confruntă cu această problemă, un respectat medic dermatolog, Victor Clătici, a lansat site-ul acneline.ro, un site în care sunt prezentate și explicate diverse probleme ale pielii. Tratamentul pentru un pacient cu acnee începe cu furnizarea de informații exacte și accesibile despre această boală, care sunt cauzele și mecanismele implicate, care sunt cele mai comune mituri, de ce sunt false acestea și de ce vor conduce pe termen lung la efecte negative!

Extrem de recent a fost lansat online site-ul acneline.com, care reprezintă un instrument verificat științific pentru informare, educare și comunicare ce este destinat atât pacienților cu acnee sau cicatrice post acnee cât și persoanelor afectate de acnee, respectiv persoane care NU au acnee dar a căror viață este afectată de acneea la fiu / fică, soț / soție , prieten / prietenă etc. Este primul pas către un life style adaptat acneei, primul pas către un regim alimentar corect, primul pas către o expunere fără riscuri la soare, primul pas către îngrijirea corectă a pielii!

AcneLine – un instrument verificat științific pentru informare, educare și comunicare

Stilul de viață al unui pacient cu acnee, respectiv dieta (nu trebuie înțeleasă ca „scădere în greutate”), expunerea la soare, regulile și produsele folosite pentru îngrijirea pielii și părului (da, modul de îngrijire a părului afectează direct acneea), bărbieritul sau machiajul, tunsoarea aleasă, ritualurile și rutinele zilnice etc. care au un impact major asupra acneei!
AcneLine este locul unde sunt prezentate informațiile validate științific despre acnee, ultimele noutati referitoare la cauzele, mecanismele de producere si tratamentul bolii, precum si precum si sfaturile personalizate și individualizate privind modul de abordare multidisciplinar al bolii.

Din punct de vedere medical, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre acnee (NUMAI informațiile științifice) și veți avea cele mai recente referințe despre toate informațiile esențiale în ceea ce privește acneea (inclusiv cauze, mituri, mecanisme).
Autorul blogului, Victor Gabriel Clătici este dermatolog de mai bine de 20 de ani, implicat în diagnosticarea și tratamentul bolilor de piele și cu experiență în cercetarea clinică, cancerul de piele, infecțiile cu transmitere sexuală, îmbătrânirea pielii, acneea și rozaceea, calitatea vieții în dermatologie, tehnologie high tech, iar în ultimii ani am fost atras de o abordare holistică a vieții noastre și a activităților de dezvoltare personală.