În primele nouă luni din acest an, Banca Transilvania (BT) a consemnat creșteri pe toate liniile de business, activele totale avansând cu 6%, soldul creditelor cu 10%, iar depozitele cu 7%, se arată într-un comunicat transmis luni de instituția bancară.

Potrivit BT, activele totale au însumat 54,9 miliarde de lei, soldul creditelor totale a fost de 29,9 miliarde de lei este, iar depozitele clienților au totalizat 44,98 miliarde de lei.
„Banca Transilvania a acordat în aceeaşi perioadă 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor şi celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde de lei. În fiecare zi, în primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate şi procesate peste 700 de credite”, se arată în comunicat.

De asemenea, „2,3 miliarde de lei reprezintă taxele şi alte contribuții la bugetul de stat ale BT în ultimii 5 ani, în nume propriu, pentru angajați şi clienți, iar din această sumă, 314 milioane de lei sunt în primele 9 luni ale acestui an”.

„Profitul net al Băncii Transilvania este de 780 de milioane de lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania, de 829 de milioane de lei. Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde de lei, din care banca deține 54,9 miliarde de lei. Creditele nete – incluzând leasing – reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT”, a mai comunicat instituția.

Potrivit raportului, solvabilitatea băncii este de 17,95%, fără a include rezultatul primelor nouă luni ale anului. Numărul de tranzacții derulate în BT în primele 9 luni din anul 2017 a crescut cu 19%, iar veniturile nete din operațiuni au crescut cu 15% în aceeaşi perioadă, comparativ cu anul trecut, în contextul în care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decât în anul anterior. Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiției europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.

În raportarea BT se mai arată că o treime din firmele nou-înființate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania, care are peste 245.000 de clienți companii – IMM, micro-companii şi Corporate. Totodată, aproximativ 2.000 de microîntreprinderi au primit finanțări prin societatea „BT Mic”, o companie dedicată susținerii afacerilor mici şi înființată la începutul acestui an.

BT mai arată că în prezent deține 160 de bancomate multifuncționale BT Expres Plus, 470 de automate BT Expres şi 1.100 de bancomate sunt în rețeaua băncii.

„Peste 12,2 milioane este numărul tranzacțiilor realizate prin BT24 Internet Banking, respectiv peste 2 milioane prin Mobile Banking, în creştere cu 16%, respectiv 130%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Peste 350.000 de utilizatori au BT24 Mobile Banking – aplicație care oferă acum o experiență superioară clienților, prin opțiunile noi lansate, în urma upgrade-ului. Clienții au făcut în trimestrul al treilea cumpărături şi plăți cu cardurile BT în valoare de peste 3,3 miliarde de lei”, se mai arată în comunicat.

Banca Transilvania precizează că este „prima bancă de plăți din România”, partenerul administrațiilor centrale şi locale privind colectarea impozitelor şi taxelor. „Aproximativ 2,1 milioane de plăți au fost facute prin Banca Transilvania către Trezorerie, în valoare de peste 12,8 miliarde de lei, și 36,5 milioane de operațiuni au fost făcute de clienții Băncii Transilvania în primele 9 luni ale anului, fără includerea celor cu carduri”.

Raportarea BT mai arată că 8.000 de persoane au avut acces la o locuință datorită împrumuturilor ipotecare sau imobiliare oferite de Banca Transilvania în primele 9 luni ale anului.

În fine, există peste 3 milioane de carduri BT emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzacții pe zi.

 

sursa: mediafax.ro