Cui nu-i plac micile cadouri, atenții, mai ales atunci când sunt făcute cu suflet, ieșite din mâna unui artist, și nu produse pe o bandă rulantă. Ca oamenii să aibă parte de această mică bucurie, are grijă Alina Alecu, o tânără antreprenor care de șase ani a renunțat la munca în corporații și pictează manual obiecte de porțelan.

Lucrările sale aduc utilitatea şi frumuseţea împreună

Alina Alecu, owner si designer Porphyras  în cei șase ani de activitate a participat la 9 târguri internaționale ( Ambiente- Frankfurt; Maison et Objet- Paris; TableTop-New York, etc) și mai multe naționale, unde și-a expus și vândut noi si noi colectii. Consideră că prin lucrările sale aduce utilitatea şi frumuseţea împreună. Clienții nu au întârziat să apară imediat după lansarea primelor produse,  iar acum lucrează atât comenzi pentru  persoane particulare, cât și cu companii pentru care face colecții întregi, toate pictate manual, toate purtând puțin suflet în ele.

O concidență pozitivă a adus-o pe drumul de acum

După mulţi ani petrecuţi în ritmul alert al corporațiilor, cu o carieră în comerţ exterior şi logistică, o coincidență pozitivă a adus-o pe drumul de acum. ”Eram la coafor când mă uitam pe o revistă de design de interior. Acolo am văzut cât de frumos este porțelanul și m-am gândit cum l-aș putea personaliza in stilul meu. Nu a trecut mult până m-am înscris la un curs pe pictură pe porțelan (primul din cele trei urmate). În momentul acela am avut revelația vieții. Am știu că asta vreau să fac și să transform pasiunea în afacere”, ne-a relatat Alina Alecu.

Imediat după aceea a lansat primul boutique online cu obiecte din portelan pictat manual și, datorită cererilor foarte mari, s-a gândit să deschidă și un studio unde să creeze aceste obiecte. Acum poate lucra cam 30 de piese într-o zi, iar ca record personal, ne-a destăinuit că într-o săptămână a trebuit să picteze 350 de clopoței, pentru o mare companie.

Startul birocratic nu a fost greu. Având o lungă experiență din corporații, a știut exact ce trebuie să facă pentru a-și pune pe picioare propria afacere. Chiar și târgurile la care participă sunt familiare pentru ea, doar că de această dată se află de cealaltă parte a standului.

Scopul realizării acestor obiecte nu este doar  comercializarea,  de multe ori anteprenoarea donează lucrări deosebite pentru licitații caritabile ”Cel mai ridicat preț pentru un obiect l-am obținut la o licitație caritabilă, 250 euro, în rest prețurile variază”.
Alina însuflețește o gama variata de obiecte din porțelan de cea mai bună calitate (de tip Bone China), precum: platouri, cești, căni, farfurii, seturi de baie, decorațiuni de crăciun, etc. Toate modelele sunt originale si fie vin din imaginația designerului sau concepute dupa cerintele clientului. Este o afacere profitabilă, pentru care Alina Alecu lucrează cu plăcere fiindcă bucuria cea mai mare provine din bucuria celor care îi apreciază şi îi folosesc lucrările.

O puteți întâlni la târguri, sau  puteți vizita Porphyras. precum si la Libraria Mihai Eminescu, librariile CLB, magazinul Casara precum si Galeria Galateca.