Apple va cumpăra serviciul de abonament pentru reviste Texture, pentru o sumă pe care nu a vrut să o facă publică. Platforma Texture este deținută de compania Next Issue Media și oferă utilizatorilor din Statele Unite acces nelimitat la peste 200 de publicații, potrivit BBC.

Aplicația Texture a fost lansată în 2010, iar în 2016 a obținut premiul „Best Of” de la echipa editorială App Store.

Un analist mass-media a declarat că achiziția Texture a fost modul prin care Apple a încercat să liniștească editorii de conținut, care au fost deranjați de lansarea aplicației News în 2015.

La vremea respectivă, editorii de conținut au precizat că sunt îngrijorați de faptul că aplicația News ar putea amenința categoria de conținut la care au acces utilizatorii și ar putea schimba modul în care oamenii cosmumă conținut jurnalistic.

„Dacă intenția Apple este de a-i ajuta pe jurnaliști, ar putea să ofere editorilor o respingere a taxei de 30% pe care compania o încasează de la veniturile din App Store. Acest lucru nu ar costa nimic firma și ar reprezenta un mare ajutor pentru editori”, a declarat Joseph Evans, analist al Enders Analysis, pentru BBC.

Joseph Evans a recunoscut, totuși, că implicarea Apple ar putea spori interesul pentru serviciu, care ar ajuta editorii să câștige mai mulți bani.

Apple are deja un serviciu de abonare pentru muzică și a lansat de curând o nouă platformă de conținut pentru televiziune, ceea ce a dus la speculații că ar putea lansa o platformă rivală pentru Netflix.

Sursa: Mediafax