Potrivit unui studiu recent realizat la nivel mondial de Gallup, doar 13% dintre angajati sunt dedicati activitatii desfasurate la locul de munca, restul avand un grad scazut de motivare, fapt reflectat negativ in activitatea profesionala. In general, un angajat dedicat lucreaza cu pasiune, depune efort pentru a obtine rezultatele pe care le doreste si simte o conexiune reala cu brandul, elemente care genereaza cresterea productivitatii si a profitului.

De cealalta parte, angajatii demotivati sunt nefericiti, monopolizeaza atentia si timpul managerilor cu probleme inexistente si influenteaza, in mod negativ, activitatea companiei. Acestia pot fi recunoscuti prin rutina zilnica: nu lucreaza eficient, au o stare constanta de nemultumire si frustrare, nu acorda suficienta atentie clientilor sau termenelor limita si asteapta, cu nerabdare, urmatoarea pauza, fapt care genereaza pierderi si scaderea profitului.

In completare, statisticile publicate de Eurostat arata ca Romania se afla pe ultimele pozitii in Uniunea Europeana din punct de vedere al gradului de ocupare a fortei de munca.

In acest context, cresterea productivitatii angajatilor devine o preocupare constanta a companiilor, iar una dintre solutiile aplicate cel mai des este crearea unui pachet personalizat de compensatii si beneficii, adaptat nevoilor si cerintele acestora. Principala strategie utilizata de manageri este oferirea unei asigurari private de sanatate echipelor pe care le conduc sub forma unui beneficiu semnificativ. Astfel, plata primei de asigurare permite angajatilor si familiilor acestora accesul la servicii medicale la cele mai inalte standarde, in clinici si spitale private din Romania si din strainatate, inclusiv: consultatii, investigatii, imagistica, internari, operatii si nasteri.

Planurile de asigurare privata de sanatate dedicate companiilor pot fi accesate de la prestatorii privati de servicii medicale si includ, printre altele: asigurare pentru maternitate, investigatii complexe, tratamente pentru cancer si transplant de organe, tratamente stomatologice in caz de accident, transfer medical de urgenta, evacuare si repatriere. “Acestea sunt deductibile pana la 400 euro/an, atat pentru angajator, cat si pentru angajat, iar in cazul in care 10 sau mai multi angajati sunt inclusi in plan, conditiile medicale preexistente sunt asigurate.” afirma Laura Afrasine, Director General MediHelp International.

In acest context, tot mai multe companii investesc in realizarea pachetelor de compensatii si beneficiilor motivante pentru angajati, cu scopul de a creste rata de retentie si gradul de productivitate la locul de munca. Acest lucru este sustinut de un studiu recent realizat de Manpower care arata faptul ca 52% dintre angajatori ofera beneficii si avantaje suplimentare candidatilor, 51% investesc in dezvoltarea personalului existent, iar 48% ofera pachete salariale mai mari.