Asociația Curtea Veche continuă campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărți Cheie pentru liceeni” în Sighișoara. Lansarea programului a avut loc la finalul lunii martie a anului curent, în cadrul liceului Dimitrie Bolintineanu, din București, unde au fost donate primele 1000 de cărți, se arata intr-un comunicat de presa.

Asociația Curtea Veche a donat peste 1200 de cărți celor trei licee din Sighișoara. Donația a avut loc luni, 6 mai, în cadrul unui eveniment la care au participat elevii și directorii celor trei licee – Colegiul Național Mircea Eliade, Liceul Tehnologic Nr. 1, Liceul Teoretic Joseph Haltrich.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul magazinelor Real, al Asociației Municipiilor din România, al Primăriei Municipiului Sighișoara și al Muzeului de Istorie Sighișoara, în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara.

Pentru a le înmâna cărțile personal copiilor, au fost prezenți Irén Arsene Maté, Președintele Asociației Curtea Veche, și Barna Nemethi, fotograf, regizor și președinte executiv al Editurii Curtea Veche Publishing, care le-au vorbit celor prezenți despre importanța lecturii și modul în care poate influența succesul în viața profesionala pe care o vor avea copiii după finalizarea liceului.  

“Ne dorim să le oferim liceenilor modele din societate care au reușit să aibă succes datorită cărților și plăcerii pentru lectură. Cred cu tărie că puterea exemplului este una extrem de importantă, mai ales la această vârstă, când copiii încep să se gândească la ce drum vor alege pentru construirea unei cariere. Pentru a-i susține să-și dezvolte o conduită profesională, le dăruim titluri din literatura contemporană și de dezvoltare personală”, declară Irén Arsene Maté, președintele Asociației Curtea Veche și fondator al Editurii Curtea Veche Publishing.

Programul “Cărți Cheie pentru liceeni” constă în donarea a mii de cărți esențiale pentru dezvoltarea gândirii critice în rândul copiilor din liceu. În contextul Anului Cărții, Asociația Curtea Veche se va întâlni cu elevii unor licee din România, va dona cărți potrivite vârstei acestora și va organiza întâlniri între elevi și reprezentanți ai editurii Curtea Veche Publishing. Programul va continua de-a lungul anului în alte orașe din țară, câteva dintre următoarele destinații fiind Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Brăila. Următoarea donație va avea loc la începutul lunii iunie, în Brăila.

Susținerea importanței lecturii în rândul elevilor de liceu are ca scop impulsionarea acestora de a citi pentru a-și dezvolta creativitarea, capacitatea de comunicare și argumentare și pentru a lua decizii potrivite abilităților și cunoștințelor pe care vor să le capete.

Proiectul „Cărți Cheie pentru liceeni” vine în continuarea celor 5 ani de activitate ai Asociației Curtea Veche, timp în care au fost donate peste 74.000 de volume pentru copii cu vârste între 7 și 14 ani în 250 de comunități din 34 de județe.