BCR exploreaza tehnologia blockchain cu ajutorul unei solutii software

Compania Modex, specializată în tehnologia blockchain, va extinde relația cu Banca Comercială Română (BCR) în urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii, după cum se artă întru-un comunicat de presă.

Prin programul InnovX, BCR şi-a afirmat susţinerea pentru de mediul de afaceri tânăr specializat în tehnologie, iar soluţia Modex BCDB a fost propusă reprezentanţilor Băncii Comerciale Române în vederea explorării benficiilor aduse de adopţia tehnologiei blockchain în produsele financiar bancare.

Soluţia dezvoltată de programatorii romani  – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile îşi gestionează propriile baze de date. Oferind caracteristici incomparabil mai bune decât o bază de date tradiţională, Modex BCDB este o soluţie software care utilizează tehnologia revoluţionară blockchain. Aceasta vine cu o serie de beneficii noi pentru o bază de date: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imuabilitate şi integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilități de finanțare pentru cercetare și inovare.

“Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piaţă, de a gestiona bazele de date ale oricărei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu înseamnă renunţarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database oferă o serie de funcţionalităţi dezvoltate de programatori romani în premieră mondială şi are marele merit de a putea fi implementată într-un timp record, de câteva zile. Clienţii nu vor avea nevoie de cunoştinţe tehnice în zona tehnologiei blockchain, iar IT-iştii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea în blockchain, analizarea soluţiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind făcut automat de produsul Modex BCDB”, a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu companiile UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).