BEREC și RSPG au lansat spre consultare publică un proiect de raport comun privind facilitarea conectivitătii mobile în ”zonele problematice”, se arată într-un comunicat de presă trimis de ANCOM.

Proiectul de raport cuprinde o prezentare comparativă și cuprinzătoare a unei serii de inițiative pentru facilitarea conectivitătii mobile în ‘zonele problematice’, zone în care conectivitatea mobilă este limitată sau chiar inexistentă. Raportul vizează în mod special, măsurile legislative și de reglementare adoptate pentru rezolvarea acestor probleme.

Proiectul de raport identifică patru categorii de astfel de zone problematice: în interiorul clădirilor, în mijloacele de transport, zonele nerentabile și alte zone (zone protejate, zone “gri”, zone cu o calitate slabă a serviciilor). Pentru fiecare tip de zonă problematică, proiectul de raport descrie dificultătile întâmpinate în aceste zone și diversele soluții și practici tehnice, de reglementare sau legale implementate sau luate în considerare în statele membre UE.

BEREC și RSPG urmăresc să afle opiniile privind proiectul de raport comun lansând această consultare publică, desfăsurată între 31 octombrie și 28 noiembrie.

BEREC invită, de asemenea, pe cei interesați să participe la o altă consultare publică aflată în desfăsurare pană la data de 8 noiembrie, privind raportul care analizează impactul piețelor de servicii de conținut, respectiv echipamentelor asupra pieței de comunicații electronice, raportul preliminar privind monitorizarea acoperirii cu servicii mobile în vederea elaborării unei poziții comune și Programul de lucru al BEREC pentru anul 2018.

Dat fiind angajamentul său total pentru imbunătătirea transparenței și a gradului de implicare în activitătile sale, BEREC incurajează toate părtile interesate să transmită puncte de vedere prin intermediul instrumentului online de consultare publică, disponibil alături de poștă electronică, folosită în mod tradițional.