BRD Groupe Société Générale și Banca Comercială Română (BCR) sunt cele mai sigure bănci din România, conform clasamentului privind instituțiile bancare de Europa Centrală și de Est, făcut de revista americană Global Finance, relateaza mediafax.ro.

Conform acestui clasament, BRD Groupe Société Générale este cea mai sigură bancă din România şi cea de-a şaptea în topul celor mai sigure bănci din Europa Centrală şi de Est.

Alături de cele două bănci din țara noastră, în top zece celor mai sigure bănci din Europa Centrală şi de Est intră două bănci din Cehia, patru din Polonia, una din Ungaria și una din Rusia.

Clasamentul a fost întocmit pe baza unei evaluări a ratingurilor pentru datoria în valută pe termen lung – acordate de Moody’s, Standard & Poor’s şi Fitch – şi a activelor celor mai mari 1000 de bănci din lume.

Înfiinţată în 1987, revista Global Finance este specializată în finanţe şi bănci. Revista americană alcătuieşte în fiecare an clasamente ale performanţelor băncilor şi ale altor furnizori de servicii financiare din toată lumea.