Pentru prima dată în România, un partid politic, respectiv PNL București, lansează SuntemBucurești.ro –  prima platformă colaborativă cu locuitorii capitalei care pot intra în dialog cu echipa de conducere a PNL București. Pentru ca Bucureștiul să se dezvolte, instituțiile publice locale trebuie să funcționeze, să aibă capacitatea de a răspunde problemelor, așteptărilor cetățenilor, ONG-urilor și mediului de afaceri. SuntemBucurești iși propune: dialog susținut cu bucureștenii care vor să împărtășească idei despre modul de a îmbunătăți lucrurile în capitală, creșterea calității serviciilor publice, îmbunătățirea relației cu ONG-uri și mediul de afaceri și  îmbunătățirea capacității administrative a instituțiilor.

Bucureștenii pot fi  astfel consultați în vederea conturării unui progam de guvernare participativă a capitalei. Împreună cu experți din societatea civilă, precum și experți din partid, vor fi analizate propunerile primite de la bucureșteni și va fi elaborat un proiect pentru Capitală, pornind de la nevoile reale ale fiecărui locuitor.

După etapa consultativă, proiectele propuse vor fi înglobate în politicile PNL București pentru guvernarea Capitalei, fiind primul demers de acest tip, abordat cu seriozitate și cu implicarea experților proeminenți din societatea civilă.

 „Lansarea platformei www.suntembucuresti.ro reprezintă un pas spre normalitatea în administrație. Este absolut normal ca bucureștenii să aibă dreptul de a propune politici care să îmbunătățească viața în acest oraș. Participativitatea este esențială pentru un dialog real între autorități și cetățeni și pentru o dezvoltarea reală a celui mai mare oraș din România” a declarat Violeta Alexandru, Președinte PNL București.

Reprezentanții PNL declară că administrația Bucureștiului nu este altceva decât un mamut birocratic nefuncțional datorită lipsei de coordonare, incapabil să răspundă cerințelor bucureștenilor. Metodele de lucru sunt depășite, tehnologia informației este insuficient utilizată, resursele sunt risipite, nu există viziune și o abordare strategică a problemelor orașului.

Pentru a propune un proiect este suficientă descarcarea si completarea unei fișe sau de încarcarea pe platforma a unui document care conține descrierea proiectului propus.