Google a lansat lista cu cele mai populare videoclipuri YouTube din România în 2017, care include clipuri ale creatorilor de conținut YouTube, și cele mai vizionate videoclipuri muzicale.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de conținut, steaua incontestabilă din Romania a fost Despacito, faimoasa melodie a artistului Puerto Rican, Luis Fonsi, cu rapperul Puerto Rican, Daddy Yankee. Atât în ​​versiunea originală, cât și în versiunea acoperită.

În categoria non-muzicală, lista celor mai populare videoclipuri din România în acest an este susținută de o copertă amuzantă a lui Despacito, realizată de grupul local de comedianți numit Noaptea Tarziu. Un concert de comedie stand-up de la emisiunea TV locală iUmor ocupă locul doi, urmată de disperarea lui Vlad Munteanu.

Versiunea originală a lui Despacito se află în topul celor mai populare videoclipuri muzicale din România în 2017, urmate de hiturile cântărețului și compozitorului local Smiley și de artistul popular INNA. Despacito a fost, de asemenea, cel mai vizionat videoclip din întreaga lume.

Pentru acest top au fost luate în calcul doar video-uri publicate în 2017, videoclipuri oficiale (de pe canalul care deţine conţinutul), fără video-uri doar cu versuri sau poză. Selecţia video-urilor pentru această categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia în calcul vizualizările şi nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii). Ierarhizarea video-urilor a fost realizată în funcţie de numărul de vizualizări realizate din România.

Iată cele mai bune cinci videoclipuri muzicale din România în 2017:

1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee 

2. Smiley – De unde vii la ora asta? (Official video)

3. INNA – Ruleta (feat. Erik) | Official Music Video

4. Ed Sheeran – Shape of You [Official Video]

5. Liviu Teodorescu & Dorian Popa feat. Laura Giurcanu – Fanele