Centrul de Sănătate Multifuncțională “Sfântul Nectarie” este un ambulatoriu ce se adresează categoriilor defavorizate, familiilor monoparentale, bătrânilor, persoanelor ce beneficiază de venitul minim garantat și altor categorii de persoane ce nu pot accesa servicii medicale de calitate din cauza lipsurilor financiare.

Centrul pune la dispoziția beneficiarilor 16 specialități, de la medicină generală, reumatologie, urologie până la stomatologie, recuperare și fizioterapie. În cadrul centrului vor lucra 60 de persoane, medici și personal sanitar mediu. Renovarea clădirilor și dotarea cu aparatură medicală reprezintă o investiție a Primăriei Sectorului 6, în valoare de un milion de lei.

Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” a fost deschis, pe 12 decembrie, în bulevardul Uverturii, nr. 81, din cartierul Militari, în prezența patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a primarului general, Gabriela Firea, și a primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Patriarhul Daniel a precizat că dotarea centrului “constituie o faptă a iubirii milostive pe care Protoieria Sector 6 o realizează pentru oamenii bolnavi cu posibilități financiare reduse, care nu pot acoperi toate cheltuielile privind tratamentul medical”. “Aparatura și instrumentele medicale donate vor contribui la refacerea sănătății trupești a celor care solicită ajutor acestui nou centru medico-social”, a mai spus patriarhul BOR.

Primăria Capitalei va contribui cu un computer tomograf și două ecografe. “Este o realizare a Primăriei Sectorului 6, a Direcției de Asistență Socială, la care și Primăria Generală dorește să aducă o contribuție. Am discutat cu domnul primar Gabriel Mutu și mi-a spus că ar mai fi necesare un computer tomograf și două ecografe, iar Primăria Capitalei, în cel mai scurt timp, va realiza procedurile legale pentru ca aceste aparaturi necesare să ajungă la Centrul de Sănătate ‘Sfântul Nectarie’”, a precizat primarul general al Capitalei.

Firea a dorit să sublinieze că în curând Primăria Capitalei va inaugura Ambulatoriul de la Spitalul Foișor, dar și cel mai mare spital pediatric din țară — ‘Victor Gomoiu’. De asemenea, a adăugat ea, recent a fost înființată Compania Medicală de pe lângă Primăria Capitalei, care va acorda îngrijiri la domiciliu în toate cele șase sectoare ale Capitalei în funcție de solicitări.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a afirmat că deschiderea acestui centru reprezintă “visul administrației locale și al sutelor de mii de locuitori” din această zonă. “Avem foarte mulți bătrâni în sector, avem oameni nevoiași, oameni săraci, care de multe ori nu-și permit să acceseze servicii medicale de calitate. Din acest moment o pot face aici, la spitalul multifuncțional ‘Sfântul Nectarie’, unde vor regăsi aparatură de ultimă generație și, cel mai important lucru, medici care pun suflet în tot ceea ce fac. (…) Cu sprijinul Protoieriei și cu sprijinul Bisericii vom reuși să ducem la bun sfârșit și proiectele pe care ni le-am propus — banca de alimente”, a spus Gabriel Mutu.