Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR)  a avut o prima intalnire cu  Guvernului României, dupa ce a fos semmnata Declarația de Colaborare cu Guvernul României, in decembrie anul trecut.
La reuniune au participat din partea CDR reprezentanți ai tuturor celor 14 grupuri de lucru, împreună cu membrii Comitetului de Coordonare, și din partea Guvernului reprezentanți din partea a 12 ministere și autorități relevante pentru activitatea Coaliției. Întâlnirea a fost prezidată de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban.
În urma întâlnirii între mediul de afaceri și autorități, au fost stabilite coordonatele unui cadru mai larg de colaborare și ale unui dialog structurat între cele doua părți. Vor începe astfel, în lunile următoare, întâlniri separate de lucru între ministere și reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României în vederea obținerii unor rezultate concrete pe domeniile specifice de activitate.
Florin Pogonaru, Președintele CDR pe durata mandatului de coordonare deținut de Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) în perioada ianuarie-iunie 2020, a apreciat evoluția dialogului cu Guvernul și concretizarea unei agende comune de lucru.
——————————————————————————————————
Despre Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR)
CDR este o inițiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederația Patronală Concordia şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România(CNIPMMR).
Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB.
Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.
www.coalitia.org