Purtarea măștii în această perioadă ar putea crea oarece probleme pentru utilizatorii de IPhone care se autentifică pentru deblocarea telefonului cu FaceID. Însă producătorii s-au gândit la acest aspect și au luat măsuri. Ieri a fost lansată cea mai recentă actualizare software Apple a iPhone, iOS 13.5 tocmai pentru a înlătura acest inconvenient.

În mod normal ochii, nasul și gura trebuie să fie vizibili pentru Face ID, software-ul Apple de recunoaștere facială, pentru a vă recunoaște. Dar, Apple vă face mai ușor să vă deblocați telefonul atunci când aveți o mască.

Instalați actualizarea și nu va mai trebui să așteptați ca ID-ul Face să eșueze de mai multe ori înainte de a vi se solicita să introduceți parola. După ce Face ID eșuează pentru prima dată, puteți glisa din partea de jos a ecranului și introduceți parola dvs. pentru a debloca telefonul sau pentru a aproba o tranzacție Apple Pay. Sau, imediat ce ridicați telefonul, puteți glisa din partea de jos a ecranului iPhone imediat.

Dacă Face ID este încă prea enervant, îl puteți dezactiva cu totul.

Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Setări pe iPhone. Derulați în jos și atingeți Face ID & Passcode. Introduceți parola și dezactivați deblocarea iPhone. De asemenea, puteți dezactiva Face ID pentru sarcini specifice, cum ar fi aprobarea tranzacțiilor Apple Pay. Dacă dezactivați Face ID pentru Apple Pay, va trebui să introduceți parola dvs. pentru a face cumpărături.

Purtarea unei măști de față este necesară pentru a intra în afaceri sau pentru a fi în public în unele locuri. Centrele pentru controlul bolilor spun că măștile pot ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului.

Actualizarea iOS de miercuri include, de asemenea, noua tehnologie de urmărire a contactelor pe care Apple a lansat-o pentru a ajuta oficialii din domeniul sănătății publice să dezvolte aplicații mobile pentru a identifica și testa persoanele care au petrecut timp cu sau aproape de cineva infectat cu coronavirus.