Cel mai important studiu despre românii din Diaspora, realizat de RePatriot și Open-I Research, din perspectivele repatrierii prin antreprenoriat, va fi prezentat mâine, cu ocazia RePatriot Business Summit “Investim în România”. Se va discuta în premieră despre câți români din Diaspora vor să se întoarcă în țară, cum și în ce domenii vor să investească românii din Diaspora, câți români de peste hotare vor să înceapă o afacere în România, ce ar trebui să se întâmple în România pentru ca mai mulți români să se întoarcă în țară.
“Această importantă întrunire este despre valoarea suplimentară pe care o putem crea aici acasă prin credința, inteligența și forța noastră. Mai este despre prietenie, despre frățietate, despre apartenența la niște principii sănătoase care sunt baza faptului că la anul putem sărbători Centenarul Marii Uniri într-o România integrată în lumea occidentală. La anul ne dorim ca toți românii să-și viziteze patria și noi să putem să-i primim cum se cuvine”, a declarat Marius Bostan, inițiatorul RePatriot

Valoarea economică adusă de Summit-ul RePatriot din 4-8 octombrie este mare și din perspectiva investițiilor private noi, românești sau străine. RePatriot îi va implica pe românii din Diaspora să participe la internaționalizarea firmele românești și pentru a atrage investitori din țările de adopție pe piața locală. Românii din diaspora cu experiență în mediul de afaceri reprezintă cel mai potrivit catalizator pentru atragerea de investiții.

RePatriot, un proiect al Fundației Romanian Business Leaders, este o platformă de inspirație, consiliere și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile  din țară.
Prin conferințele RePatriot din toată Europa, la care au participat deja peste 4000 de români, dar și prin cele din țară, prin platforma www.repatriot.ro, românii din Diaspora pot accesa informații utile, exemple, educație antreprenorială, parteneriate, consultanță și oportunități din țară pentru a deveni antreprenori acasă sau pentru a sprijini România din tara de unde se află. Unul din mesajele RePatriot este Diaspora-Prioritate Națională și toate forțele responsabile din societatea românească să acționeze în consecință.