Si anul 2018 a pregatit romanilor o serie de festivaluri foarte interesante si spectaculoase. De departe cel mai asteptat de catre noi este celebrul festival de muzica UNTOLD care deja a capatat proportii internationale, dar pe langa acesta, organizatorii de festivaluri si concerte ne-au pregatit o varietate de evenimente de entertainment.

FEBRUARIE

Primul festival din acest an, conform infomusic.ro este anuntat prentru luna februarie, la Cluj-Napoca.

Festivalul DOR (Dragobete, Obiceiuri, Românisme), se află la prima ediție, îi invită pe toți cei care vor să descopere fascinanta poveste a Dragobetelor la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 23 februarie 2018.

Cum Dragobetele îngemănează în esența sa atât începutul cât și sfârșitul, festivalul DOR își dorește să reafirme o tradiție veche printr-o abordare nouă. În cadrul festivalului DOR vor concerta Vunk, David & Six Martini Band, Young Famous Orchestra și Vlăduța Lupău.

MAI

Old Blacks Music & More Festival îi așteaptă pe iubitorii de rock la Arenele Romane pe 25 mai 2018.

Festivalul reunește cele mai promițătoare nume din scena romanească de astăzi, cu legendele rock cu care ai crescut. Printre trupele anunțate până acum se numără Iedera și Vița de Vie.

După nominalizarea Best Rock Act de la primele premii MTV România, Iedera revine în cadrul festivalului Old Blacks și lucrează la cel de-al doilea material discografic. Primul single extras de pe viitorul album Iedera se numește “Trubadur (Montagne Russe)”.

A doua ediție a festivalului Afterhills Music & Arts Festival va avea loc în Șes Bahlui (Iași), în perioada 31 mai- 3 iunie 2018.

Primul val de artiști confirmați pentru cea de-a doua ediție: Hurts, Paul van Dyk, The Crystal Method, Vini Vici, Sunnery James, Ryan Marciano, Ancient Core, Black Water, Bogdan Vix, FiRMA, Fried Friend, George Andreas, Kaleidonescu, Kapnobataii Kogaionului, Kodeera, Les Elephants Bizarres, Logical Elements, Omul Spîn, Proton, Subcarpați, Șuie Paparude, The Motans, Zdob și Zdub. Alte nume vor fi anunțate în curând.

IUNIE

Pentru cei care doresc sa depaseasca granitele tarii, ediția din 2018 a cunoscutului festival Nova Rock va avea loc în Nickelsdorf, Austria în perioada 14-17 iunie 2018.

Nova Rock a devenit rapid cel mai mare festival de muzică rock și metal din Austria și printre cele mai mari din Europa. Festivalul se desfășoară pe parcursul a mai multor zile și se bucură de participarea a peste sute de mii de spectatori.

Printre artiștii care vor urca pe scena festivalului în 2018 se numără Toten Hosen, Avenged Sevenfold, Volbeat, Iron Maiden, Marilyn Manson, Rise Against, Limp Bizkit, Bullet For My Valentine, Arch Enemy, Asking Alexandria, Parkway Drive, Stone Sour, Mad Caddies, Anti-Flag, Ok Kid, Kraftklub și mulți alții.

Cea de-a șasea ediție Jazz in the Park se va desfășura în Cluj-Napoca în perioada 21 iunie-2 iulie 2018 în Parcul Central din Cluj, pe Malul Someșului și în săli de concerte. Intrarea la evenimentele din spațiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente. Festivalul a anunțat primele trupe confirmate pentru următoare ediție: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio.

Cea de-a doua ediție a evenimentului Dakini Festival va avea loc în perioada 27 iunie – 1 iulie 2018 pe plaja Tuzla, Constanța.

Festivalul Dakini va fi un eveniment de anvergură internațională ce aduce laolaltă muzica chill, psy-trance și micro-house, dansul, peste 100 DJ, speakeri și artiști celebri, workshop-uri și cel mai mare „yoga village” din această zonă a Europei. Festivalul Dakini înseamnă libertate, diversitate, toleranță, conexiune, magie, armonie.

A cincea ediție Shine Festival va avea loc la Arenele Romane în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018.

După ce în 2017 Shine Festival i-a avut ca headlineri pe canadienii de la Three Days Grace, e timpul ca în 2018 festivalul să treacă la următorul nivel cu un line-up pe măsură. Skillet și Pop Evil sunt primele trupe anunțate, ce vor urca pe scena festivalului în 2018.

IULIE

Că tot am ajuns la categoria de cele mai așteptate festivaluri, trebuie să amintim de Electric Castle 2018 cae se va desfășura între 18 și 22 iulie pe domeniul Castelului Banffy din Cluj.

Primele trupe confirmate pentru ediția din 2018 sunt Damian Marley, London Grammar, Netsky, Valentino Khan, Quantic, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, Fakear, High Contrast, Makoto, Krakota, London Elekricity, Northlane, Cancer Bats, Dubioza Kolektiv, Kris Kros Amsterdam.

Cea de-a 13-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 27 – 28 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu. Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony sunt primii artişti confirmaţi la cea de-a 13-a ediţie a festivalului ARTmania.

AUGUST

Cea de-a patra ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Prima fază de punere în vânzare a biletelor a demarat pe 14 noiembrie 2017.

Anul acesta la festival au participat artiști precum: Afrojack, Armin van Buuren, Axwell^Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Steve Aoki, Ellie Goulding, Hurts, MØ, R City, Tinie Tempah, Example & DJ Wire, Jasmine Thompsonși Marshmello.

UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului  2015.

Cea de-a șasea ediție a Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 2-5 august 2018, în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov. Ajuns deja unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est, în 2018 își propune să ofere publicului un festival mai mare, mai divers, mai grandios.
Cea de-a opta ediţie a festivalului Summer Well va avea loc pe Domeniul Știrbey în weekendul 11-12 august 2018. Conform formatului conscrat, în fiecare zi vor concerta câte cinci formații.

Primele trupe anunțate pentru ediția din 2018 sunt Cigarettes After Sex, The Kooks și Rationale.

Cea de-a doua ediție AWAKE Festival va avea loc în perioada 17-19 august 2018 pe domeniul Teleki din satul Gornești, județul Mureș.

Primii artiști ce vor urca pe scenă la cea de-a doua ediție sunt Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, alături de The Parlotones, Fink, Subcarpați cu invitați speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Șatra B.E.N.Z., DJ Shiver, DJ Sauce, DJ Antenna și Detour.

Acestea sunt evenimentele anunțate până în momentul de față,  pe site-ul infomusic.ro, unde puteti vedea mai multe detalii si achizitiona bilete. Ne asteptam ca pe parcursul anului sa fie anuntate mai multe festivaluri de muzica si nu numai.