Poate fi o misiune destul de dificilă să îți alegi o bicicletă potrivită, având în vedere gama largă de oferte de pe piață. Astfel, dacă nu ai deja experiență în domeniu și un stil de ciclism deja bine pus la punct, poți avea surpriza să nu te descurci cu ușurință atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune biciclete pentru tine.

Pentru a-ți ușura misiunea îți voi prezenta cele mai întâlnite cinci tipuri de biciclete, astfel încât să îți faci o idee cu privire la ceea ce îți dorești să cauți.

1. Biciclete de oraș

Poate cele mai întâlnite tipuri de biciclete sunt bicicletele de oraș, având în vedere mai ales campaniile de promovare a mersului pe bicicletă, în detrimentul celui cu mașina.

Acestea sunt, așa cum le spune și numele, special concepute pentru pedalatul în oraș. Sunt ușoare, au cauciucuri înguste, sunt rapide și pot avea mai multe viteze. De obicei, persoanele care merg pe astfel de biciclete au o poziție înclinată spre în față, către coarne.

2. Biciclete de munte

Acest tip de biciclete sunt special create pentru a parcurge trasee mai dificile, montane. Cauciucurile acestora sunt mai groase, iar roțile de obicei de 26-29 inch grosime. Astfel, cu cât roțile sunt mai groase, cu atât aceste biciclete pot face față unor competiții mai acerbe pe terenuri cât mai accidentate.

Suspensiile acestora sunt extrem de eficiente, special concepute pentru a absorbi șocurile pe care le-ai putea simți în timpul săriturilor și parcurgerea traseelor foarte accidentate. De asemenea, acest tip de biciclete au niște frâne foarte bune și mai multe viteze și sunt suficient de confortabile pentru a putea fi folosite și prin oraș.

3. BMX

Bicicletele motocross sunt foarte populare printre cei care iubesc adrenalina și fac tot felul de cascadorii pe bicicletă sau merg pe trasee dintre cele mai dificile. Acestea sunt preferate de obicei de tineri, au un cadru mai mic decât al altor biciclete, sunt robuste și ușor de manevrat.

Roata din față și coarnele se pot roti la 360 de grade, astfel încât să permită efectuarea cât mai multor trick-uri. Au doar o singură viteză și, din cauza cadrului mic, ciclistul va pedala de cele mai multe ori stând în picioare.

4. Biciclete hibrid

O combinație între bicicletele de munte și cursiere, bicicletele hibrid oferă toate avantajele și dezavantajele celor două tipuri. Așadar, dacă vrei să folosești bicicleta atât în oraș, pentru mers la serviciu, cât și în parcurgerea unor trasee montane nu foarte dificile, atunci bicicleta hibrid reprezintă alegerea potrivită pentru tine.

5. Cruiser

Acest tip de bicicletă este unul dintre primele modele de biciclete din lume, ce a devenit celebru în anii `30 . Și nu degeaba. Este ușor de condus și întreținut. Acest tip de bicicletă este potrivit pentru oraș, dar și la trasee mai lungi, relaxante.

Acestea fiind spuse, sper că te-am mai edificat cu privire la tipurile de biciclete existente pe piață.

Good News

sursa: HUNDRED PERCENT SRL