Cetățenii și actorii locali sunt invitați, în perioada 22 Ianuarie – 22 Martie, să ierarhizeze proiectele din orașele lor,  în funcție de importanța acestora pentru comunitatea locală. Orașele trebuie să găsească acel element revoluționar – un factor de schimbare sau chiar o serie de intervenții care pot schimba o așezare urbană și o pot transforma într-o competitoare la nivel inter-local. In acest sens, Banca Mondială și UrbanizeHub Romania,  în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale au identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Conform Băncii Mondiale, cele mai mari opt orașe din România concentrează aproape 22% din populație și generează aproximativ  53% din PIB-ul țării. Este clar că pentru a atinge un anumit nivel de dezvoltare, pentru a crește economic ca țară, trebuie să încurajezi și să stimulezi comunități și orașe.

Provocările sociale și economice curente cer soluţii rapide și directe. Doar prin niveluri nou-definite de putere pentru orașe și cetăţeni putem să găsim aceste soluţii. Orașele trebuie să clădească o viziune care să-și aibă rădăcina în caracterul lor distinct și să caute o versiune uniă a propriei existenţe.

Grațian Mihăilescu, reprezentant al UrbanizeHUB a precizat pentru Good News, ca acest proiect este un prim pas pentru a conecta niște sinergii (publice și private) în jurul unor proiecte startegice pentru comunitățile urbane din România.

Propunerile de proiecte pentru principalele 4 centre urbane ale României:București, Iași, Timișoara și Cluj Napoca pot fi gasite aici.

Dacă vrei să vezi proiectele propuse pentru municipiul tău intră pe link-ul de la finalul articolului. Implică-te și tu acum! Alege Prioritățiile Orașului Tău! https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0

Sursa: UrbanizeHub.ro