Acest articol a apărut în Ghidul Soluţiilor Smart City 2018, Nr. 1, 30 noiembrie 2018.

Interviu cu Andrei Dumitra, Director General CTE Solution – Utilaje Specializate.

Cine este CTE Solution?

Andrei Dumitra: CTE Solution este o echipă de oameni curajoși, perseverenți și dedicați ce au construit un business stabil și de încredere, care să impună standardele în industriile în care activează compania: construcții, salubritate și reciclare. Gama de echipamente și soluții la cheie cuprind utilaje pentru construcții, stații de sortare, concasoare, autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor, soluții de colectare eficientă pe diferite fracții ale deșeurilor, echipamente pentru curățenie stradală și deszăpezire, utilaje pentru tratarea deșeurilor municipale, industriale, din construcții și demolări, soluții complete pentru tratarea deșeurilor (stații de sortare, stații de transfer, stații de biouscare, compostare, digestoare cu recuperare de biogaz și producere de energie, stații de tratare DEEE-uri, RDF, cauciuc). Am creat o rețea de profesoniști care asigură suport și consiliere pentru realizarea proiectelor, de la idee și până la punere în funcțiune.

Care sunt partenerii cu care lucrați din aria municipalităților?

Soluțiile CTE pentru colectarea și tratarea deșeurilor, curățenie stradală și deszăpezire înglobează cele mai noi și inovative tehnologii existente în Europa și vin de la cei mai renumiți producători din industrie, și anume: Faun, Zoeller, Meiller, Hueffermann, Aebi – Schmidt, Unimog, Mulag, Trilo, Fiedler, Villiger, Buși Group, Werner & Weber, W-Weber, Presona, Avermann, CK, Komptech, Willibald, Kiverco, Terex Ecotec, Untha, BHS-Sonthofen, Westeria, Redwave, Technobalt, WTT.

Astăzi, în România putem spune că majoritatea companiilor de salubritate și a operatorilor de centre integrate pentru managementul deșeurilor folosesc soluțiile CTE. Anul acesta am fost prezenți Ia IFAT 2018, cel mai mare târg mondial de tehnologie pentru salubritate și reciclare, unde am reușit împreună cu partenerii noștri să ne prezentăm ultimele tehnologii și inovații cu care vom putea să mergem mai departe în perioada următoare, pentru că așa cum am definit încă de la începutul activității noastre, chiar și deșeurile merită a două șansă.

Vă rugăm să ne dați câteva exemple de utilaje pe care le comercializați.

Oferim o gamă completă de soluții de colectare a deșeurilor pe diferite fracții pentru a atinge țintele impuse de comunitatea europeană, și anume: soluții de containere îngropate sau supraterane prin care comunitățile vor putea colecta selectiv deșeurile care apoi cu autogunoiere și camioane pentru transport containere pot fi transportate către centrele de management integrat al deșeurilor unde se găsesc deja implementate stații de transfer, stații de sortare și stații de tratare mecanico – biologică a acestora. Toate aceste soluții se regăsesc în portofoliul companiei CTE Solution.

Totodată avem o gamă completă de automăturători compacte și automăturători montate pe șasiu, autoutilitare cu structuri interschimbabile (bazine de apă, sărărițe, containere speciale, lame de zăpadă, freze) pentru deszăpezire și curățenie stradală care pot fi folosite pe tot parcursul anului.

În gamă se mai regăsesc tocătoare pentru toate tipurile de deșeuri, ciururi, prese de balotat, prescontainere, separatoare densimetrice și alte tipuri de soluții integrate, cum ar fi: stații de tratare a deșeurilor din construcții și demolări, stații de tratare a deșeurilor verzi – compostare, stații de producere energie din deșeuri, stații de tratare a deșeurilor DEEE.

Gama de soluții și echipamente CTE poate fi analizată mai amănunțit pe www.ctesolution.ro.