Cinci dintre cele mai cunoscute companii în domeniul tehnologiei din Germania, IFM, Bosch Rexroth, KUKA, EPLAN si Phoenix Contact, vor susține, în premieră în România, un program intensiv despre digitalizare, consultanță AI, robotizare industrială, securitate cibernetică, automatizare în industrie și pregătirea angajaților pentru Industry 4.0, dezvoltat de Academia Industrială.

Experții companiilor germane vor prezenta, în cadrul workshop-ului Factory 4.0, ce va avea loc pe 8 iulie la Sibiu, soluții concrete privind robotizarea, smart machine și mentenanță predictivă, optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor industriale. De asemenea, va fi organizată și o expoziție de roboți și produse industriale din noul val tehnologic.

,,Economia românească are nevoie de specialiști în noile tehnologii Industry 4.0 – a patra revoluție industrială definită de sisteme cyber-fizice, de IoT (Internet of Things), cloud și AI (Inteligență Artificială).
România se află în prim-plan, din acest punct de vedere, implementarea noilor tehnologii devenind o realitate în multe domenii economice, de la la construcții, la industria prelucrătoare, IT și comunicații.
Pentru a fi implementat, noul val tehnologic are nevoie de specialiști, iar proiectul Factory 4.0, derulat de Academia Industrială, propune soluții concrete de training în acest sector’’, afirmă Marius Hărătău, general manager, Academia Industrială.

În cadrul celor șase module teoretice și șase ateliere de lucru, de la Hotel Ramada Sibiu, angajații din industria românească vor dobândi cunoștintele necesare dezvoltării proiectelor de digitalizare, de la automatizare, Big data & Analytics, Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea  Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.
Vor fi abordate teme precum ,,Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii’’; Optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor de inginerie complexe’’; ,,Industry 4.0 – O revoluție în robotică’’; ,,Securitate cybernetică și automatizare în fabrica viitorului’’.

Parcurgerea tuturor modulelor le va oferi participanților un certificat de competențe care atestă faptul că au acumulat, cu succes, întregul pachet de informații teoretice și practice din cadrul workshopului Factory 4.0,’’, a mai declarat Hărătău.

,,În condițiile în care economia trece printr-o criză acută de forță de muncă, perfecționarea resursei umane a devenit o componentă strategică în business. Cursurile de perfecționare, trainingurile și workshop-urile sunt de natură să asigure companiilor vizate un avantaj semnificativ în asigurarea tranziției la revoluția Industry 4.0, la economia viitorului’’, afirmă Hărătău.

DESPRE FACTORY 4.0

FACTORY 4.0 este o inițiativă a unor importanți furnizori de servicii și soluții industriale, care sprijină procesul decizional  prin dezvoltarea  strategiilor de digitalizare,  proiectarea și implementarea soluțiilor Industry 4.0.

FACTORY 4.0 este o platformă concepută de Academia Industrială pentru a oferi informații, studii de caz, sisteme demo pentru testare, relaționare , schimburi de experiență și o suită cuprinzătoare de servicii pentru transformarea digitală.

sursa:amos news