CNAIR recomandă turiştilor care îşi vor petrece minivacanţa de 1 mai pe litoral să plătească în avans taxa de trecere a podului peste Dunăre între Fetesti și Cernavodă.

Având în vedere faptul că urmează minivacanța de 1 mai și sunt așteptate creșteri semnificative ale traficului pe ruta București – Constanța și retur, CNAIR aminteşte şoferilor că pentru utilizarea podului peste Dunăre între Fetesti și Cernavodă, situate pe autostrada A2 București – Constanța, trebuie achitat tariful de trecere.

Taxa poate fi achitată pe portalul CNAIR și prin intermediul aplicației eTarife, la distribuitorii autorizați sau prin SMS, la numărul 7577.

Pentru a se evita aglomeraţia în zona stației de taxare de la Fetesti, CNAIR recomandă plata taxei înainte de plecarea în călătorie.

”În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul etarif1. În cazul în care s-a omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul etarif1, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menționate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Trecerile achitate pot fi utilizate într-o perioadă de 12 luni de la data achitării. Cu excepția peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat și pentru 2 sau 20 de treceri”, arată CNAIR.

Sursa: Mediafax