Compania britanică DS Smith, producător de carton ondulat, hârtie reciclată și ambalaje de plastic, a anunțat, miercuri, că va achiziționa producătorii de ambalaje și hârtie EcoPack și EcoPaper, pentru 245 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

DS Smith susține că EcoPack și EcoPaper și o mașină de fabricat hârtie specializată în hârtia de categorie ușoară ar contribui la creșterea companiei și la reducerea costurilor.
DS Smith va folosi bani lichizi și credite pentru a finanța acordul, împreună cu acțiuni în valoare de 35 de milioane de euro, a transmis compania.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată în al treilea trimestru fiscal.
DS Smith furnizează ambalaje de plastic și carton și operează în 37 de țări, având aproape 27.000 de angajați. Anul trecut a cumpărat producător de ambalaje TRM Packaging, din Marea Britanie.

Bazele fabricii de hârtie au fost puse în anul 1852. În anul 1889 se înființează fabrica de celuloză cu capital strain. În 1948 au fost comasate cele două fabrici existente și s-a creat Fabrica de celuloză și hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărnești. În 1990 se înființează S.C. Celohart S.A. prin preluarea întregului patrimoniu al fostului Combinat de Celuloză și Hârtie Zărnești. În aprilie 2002 se schimbă denumirea societății din S.C. Celohart S.A. în SC. EcoPaper S.A.

EcoPack, fabrica de carton ondulat din România, a fost înființată în 1921. EcoPack a achiziționat fabrica de hârtie din Zărnești, EcoPaper, în 2001.

sursa: mediafax.ro