Al patrulea concert al stagiu de concerte din acest an va avea loc pe data de 23 februarie, de la ora 19:00 în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron, de data aceasta Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca fiind cea care va delecta publicul cu spectacolul pe care îl va prezenta.

Pe 23 februarie, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca va oferi o reprezentație cu adevărat specială orașului nostru, deoarece se concentrează asupra dansurilor populare românești ale lui Béla Bartók. „Dansuri populare românești” este o suită de șase piese scurte compuse de Béla Bartók în 1915. La numai doi ani, în 1917, compozitorul le-a orchestrat pentru ansamblu mic. Piesele au la bază șase melodii pentru vioară strânse de Béla Bartók în plimbările sale prin satele din Transilvania. Specialitatea serii este însoțită de primul episod al concertului pentru Trompeta nr.1 în Mi bemol major al lui Joseph Haydn, care oferă oamenilor o experiență specială. Simfonia celui de-al 38-lea „Pragheza” și cel de-al 35-lea „Haffner” ale lui Wolfgang Amadeus Mozart va fi de asemenea interpretată la concertul simfonic de vineri.

Pe 22 februarie, de la orele 10:00 și 12:00, stagiul de Concerte-Lecții  îi va delecta pe cei interesați cu un spectacol despre cultura populară și renaștere. Invitații evenimentului vor fi Ansamblul de muzică veche Codex și Ansamblul de dansatori folk și de dans popular renascentist din Sfântu Gheorghe, publicul având posibilitatea să vizioneze Paralele între cultura populară și cultura renascentistă, un spectacol comun prezentat de cele două ansamble menționate anterior.