Contractul prin care Banca Transilvania cumpără pachetul majoritar de acțiuni deținut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost se semnează vineri, potrivit unui comunicat transmis către Bursa de Valori București (BVB).

„Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat în data de 23.11.2017 perfectarea tranzacției pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în data de 24.11.2017. În cadrul tranzacției BT dobândește și participații în capitalul social al societăților din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN SA și ERB Leasing IFN SA”, se arată în comunicatul citat.

Banca Transilvania și Bancpost vor acționa ca entități separate până la finalizarea tranzacției, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Bancpost SA în cadrul BT. Integrarea Bancpost SA în cadrul BT va avea loc după îndeplinirea procedurilor legale și după solicitarea și obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților competente, se precizează în comunicat.

Banca Transilvania –  poziția a doua în topul băncilor în funcție de active

Banca Transilvania, înființată în 1994, în Cluj-Napoca, se clasează pe poziția a doua în topul băncilor din România, în funcție de active. Instituția a fost cotată la Bursa de Valori București în 1997. În 2014, BT a achiziționat Volksbank. Printre acționarii BT se numără Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și IFC – Divizia de Investiții a Băncii Mondiale.

Bancpost a fost înființată în iulie 1991. În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acționarul majoritar al Bancpost.

Grupul Eurobank este o instituție bancară europeană cu active totale de 65,7 miliarde de euro și capital privat majoritar.

Eurobank a decis, la începutul anului, să scoată la vânzare operațiunile Bancpost din România.

Sursă: Mediafax