• Clico Romania ofera solutiile de securizare a conturilor privilegiate prin CyberArk Software

Clico Romania, companie care ofera solutii diverse de securitate cibernetica si-a extins portofoliul cu produsele oferite de CyberArk Software, dedicate sa protejeze complet sistemele informatice fata de amenintarile avansate ale hackerilor din interiorul sau exteriorul unei organizatii.

Anca Stancu, Country Manager, Clico Romania

“Informatii despre atacul hackerilor malitiosi ne invadeaza in fiecare zi prin diverse surse: site-uri de stiri, canale social media etc. Atacurile sunt bine planuite, sofisticate si tintesc cele mai valoroase informatii din cadrul unei companii. Cei din afara incerca sa patrunda in perimetru pentru a obtine acces intern. Odata ajunsi in interior retelei, acestia cauta accesul la inima intreprinderii cu intentia de a provoca un prejudiciu costisitor, care poate include reputatia deteriorata, pierderile financiare si furtul de proprietate intelectuala. Dar informatiile pot fi divulgate si din interiorul organizatiei, angajati care au divulgat informatii sensibile publicului sau au plantat seminte pentru a cauza pagube interne. In majoritatea acestor brese de securitate, furtul, abuzul sau neutilizarea corecta a unui cont privilegiat este cauza“, a declarat Anca Stancu, Country Manager Clico Romania.

Conturile online privilegiate (cele care dau utilizatorului drept de administrare si posibilitatea alegerii setarilor de exemplu) reprezinta cele mai mari vulnerabilitati de securitate cu care se confrunta astazi o organizatie.

Atacatorii din interiorul si din exteriorul intreprinderii tintesc conturile privilegiate pentru ca acestea se gasesc peste tot in mediu online, in orice dispozitiv conectat la retea, baza de date, aplicatie, server si social media in spatiu, in cloud si in sistemele ICS, garanteaza accesul la date confidentiale si sisteme, au acces administrativ partajat, creand utilizatori anonimi, acorda drepturi de acces utilizatorilor, cu mult peste ceea ce este necesar pentru ca utilizatorul sa-si indeplineasca functia de serviciu, nu sunt monitorizate si nu sunt raportate si, prin urmare, nu sunt garantate.

Pur si simplu, conturile privilegiate permit oricarei persoane care se afla in posesia lor sa controleze resursele organizatiei, sa dezactiveze sistemele de securitate si sa acceseze cantitati mari de date sensibile. Previziunile specialistilor in securitate, prevad o agravare a abuzurilor privilegiate, daca organizatiile nu iau masuri acum. Bunele practici indica faptul ca conturile privilegiate ar trebui sa fie incluse in strategia de securitate a unei organizatii.

Conturile privilegiate reprezinta o problema de securitate si necesita controale speciale pentru a proteja, monitoriza, detecta, avertiza si raspunde la toate activitatile contului privilegiat. „Cu un numar mare de implementari atat in medii distribuite cat si in medii virtuale, Clico Romania vine cu solutii complete oferite de CyberArk, care raspund provocarilor de securitate pentru conturile privilegiate. Putem sa sprijinim marea majoritate a dispozitivelor din mediile on-premise, din mediul cloud si ICS. CyberArk este singurul furnizor cu o solutie nativa care poate oferi protectia completa a credentialelor, securizarea sesiunilor, controlul conturilor cu mai putine privilegii si a aplicatiilor si monitorizarea continua pentru a detecta rapid amenintarile, bresele de securitate  si pentru a raporta activitatea privilegiata a contului”, a precizat Anca Stancu.

Clico Romania este subsidiara din Romania a grupului polonez Clico, leader in CEE in domeniul distributiei de solutii de retelistica si securitate de retea. Clico reprezinta in Romania solutii tehnologice de top: Juniper Networks/Palo Alto Networks/Forcepoint a Raytheon Company/Imperva/Arista Networks/Acronis/Tufin Technologies/MobileIron/A10 Networks/HPE Aruba Networks/Ruckus Wireless/Thales/Microsens/Verint/Ucopia Networks/Rubrik/Cyberark/Pulse Secure/Radware/Trend Micro/Verint/ Rapid7

Good News