În timp ce în industria jocurilor de noroc pe segmentul landbased se poate observa o maturitate, tendința pieței locale, ca și cea remarcată la nivel european, este de orientare a operatorilor catre mediul online. Potrivit domnului Valentin-Adrian GEORGESCU, CEO Novomatic Romania, cheia succesului este de a crea o sinergie între activitatea din offline și online. Online-ul aduce cu sine o serie de beneficii atât pentru operatori, cât și pentru jucători. Activitatea devine astfel mult mai bine și mai ușor de controlat, se pot evita abuzurile rapid și se contribuie activ la o legatură pe termen lung cu jucătorul. Pe de altă parte, jucătorul are acces la un spectru mult mai larg de jocuri față de opțiunile din landbased.

Profilul jucătorului de noroc din România – Generatia Y în topul jucătorilor, numărul femeilor active crește.

Stilul de viaţă al milenialilor se bazează mai puţin pe bunuri materiale și realizări profesionale, cât pe experienţe și amintiri, o categorie în care pot fi încadrate și jocurile de noroc. Potrivit studiului “Jocurile de noroc in Romania”, emis de GfK Romania la solicitarea ROMSLOT şi Romanian BOOKMAKERS, cei care joacă cu o frecvență săptămânală sunt în general bărbați, cu vârsta între 18-24 de ani, necăsătoriti, din mediul urban. Contrar însă așteptărilor, numărul femeilor care joaca este tot mai mare.

“Percepţia asupra jocurilor de noroc este intr-un proces continuu de schimbare in bine, percepţia este mai puţin negativă. Drept dovadă, numarul jucatorilor este tot mai mare, pe primul loc este categoria de varsta 18-24 de ani, urmată îndeaproape de cea de 25-34 de ani. Ceea ce mai putem observa este ca şi profilul jucătorului se schimba. Daca până acum barbaţii erau cei care îl constituiau, putem vorbi acum şi de un procent reprezentat de femei. În cazul nostru, vorbim de o proporţie de 67% jucători barbaţi şi 33% jucători femei”€, a declarat domnul Valentin-Adrian GEORGESCU, CEO Novomatic România.

Motivele pentru care joacă

Potrivit rezultatelor aceluiaşi studiu, motivul principal pentru care aleg să joace este “de plăcere”.

“Jucatorii asociază cazinoul cu o stare de bine, cu distracţie, relaxare şi câştig. Iar cazinourile online susţin şi mai mult această nevoie a jucătorilor prin opţiunile variate pe care le au la dispoziţie în materie de jocuri. Pe platfoma admiral.ro, iubitorii jocurilor de noroc şi pariuri sportive pot să se bucure de o experienţă completă şi să acceseze jocurile lor preferate într-un singur loc, într-o selecţie variată, de la jocurile de sloturi până la jocuri de cazinou şi pariuri sportive. Elementul de noutate pe care ADMIRAL îl aduce în atenţia pasionaţilor este posibilitatea de a juca online, în exclusivitate, jocurile originale marca NOVOMATIC, preferate de milioane de jucatori la nivel global, precum Book of Ra, Sizzling Hot, Lucky Lady`s Charm, dar şi multe altele. Platforma admiral.ro pune la dispoziţia utilizatorilor şi una dintre cele mai sigure oferte de pariuri sportive din lume, într-o gama bogată, zilnic conectează clienţii la sute de evenimente sportive din întreaga lume”, a mai adăugat domnul Valentin-Adrian GEORGESCU.