CTP investește circa 18 milioane de euro în orașele Ineu și Salonta

CTP, dezvoltatorul și administratorul pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium, investește circa 18 milioane de euro în achiziționarea a două parcuri logistice, în orașele Ineu și Salonta, de la compania slovacă IPEC Group, potrivit unui comunicat transmis joi de instituție, informează Mediafax.

Cele două proprietăți totalizează 119.000 de metri pătrați de teren și 37.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă și vor constitui baza pentru două noi parcuri din portofoliul companiei, CTPark Ineu, din județul Arad și CTPark Salonta, din județul Bihor.

CTPark Ineu: 23.000 de metri pătrați suprafață construită cu destinația de producție și birouri

CTPark Ineu este situat în partea de sud-vest a orașului Ineu, la 2,5 km de centrul orașului și este amplasat pe un teren de 56.000 de metri pătrați. Parcul are 23.000 de metri pătrați suprafață construită cu destinația de producție și birouri. CTPark Ineu constă dintr-un depozit complet închiriat companiei Delphi Packard, care are la Ineu o fabrică de componente auto.

CTPark Salonta: suprafață închiriabilă de 14.000 de metri pătrați

CTPark Salonta se află la periferia orașului, în partea de sud-vest, la 2,5 km de centru. Parcul beneficiază de un teren cu o suprafață totală de 63.000 de metri pătrați, o suprafață închiriabilă de 14.000 de metri pătrați la care se vor adăuga încă 30.000 de metri pătrați, conform planurilor de dezvoltare ulterioare. Parcul are la acest moment două depozite ocupate în proporție de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva.

În afară de achizițiile din Ineu și Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării includ orașele Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.

Planuri de dezvoltare:Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.

„Vom continua extinderea în vestul țării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spații industriale și logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de granița vestică, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum și creșterea numărului de companii proaspăt intrate pe piața zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto și FMCG și care caută spații de depozitare”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

CTP deține CTPark Network, un sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.

În România, CTP deține spații logistice și industriale de clasa A, cu 650.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.