Parintii care vor sa isi incurajeze copilul sa isi dezvolte talentul nativ in domeniul muzical, iau serios in considerare sa isi inscrie fiul sau fiica la un curs de muzica de grup ori ca acesta sa urmeze lectii individuale cu un profesor bun.

Studiile de specialitate au demonstrat fara indoiala ca, a invata sa canti la un instrument, este un foarte bun mijloc de dezvoltare al abilitatilor cognitive. O memorie mai buna, o usurinta deosebita in a asimila cunostinte noi, o buna coordonare a miscarilor, se arata intr-un comunicat de presa al Scolii de Muzica Armonia.

Iata doar cateva dintre beneficiile evidente ale acelora care urmeaza cursuri de pian sau cursuri de chitara, ca sa dam doar doua exemple de instrumente muzicale foarte indragite.
Ce instrument muzical vrea copilul meu?

Iata ce trebuie sa se intrebe orice parinte responsabil, deoarece a face muzica este, mai mult decat orice altceva, o experienta strict personala, care trebuie sa aiba ca fundament placerea, nicidecum obligatia.

O buna metoda de a testa, in cazul unui copil mic, ce instrument muzical si-ar dori sa invete, este aceea de a-i oferi unele de jucarie si a observa care dintre ele ii plac mai mult.

Ulterior, daca este vorba de un copil un pic mai maricel, puteti merge cu el chiar la un magazin de instrumente muzicale si a-l lasa sa le incerce pe rand, pentru a se decide care il atrage cel mai mult.

Toti profesorii de muzica afirma cu tarie ca, un copil care si-a ales el insusi instrumentul, va avea mai mari sanse de a nu renunta la muzica dupa foarte scurta vreme.

Evident, daca cel mic este pasionat in mod deosebit de muzica, un curs de pian, facut in mod serios, asa cum poate urma, spre exemplu, la scoala de muzica Armonia din Bucuresti, il poate calauzi foarte bine in fascinanta lume a sunetelor.

O alta metoda de a stabili ce instrument l-ar interesa pe un copil este aceea de a observa, in calitate de parinte ce muzica asculta cel mic.

Muzica clasica, pop sau rock? Probabil ca un curs de chitara i s-ar potrivi foarte bine.

Lectii de muzica particulare sau la o scoala de muzica?

In ambele situatii exista avantaje si dezavantaje.

Lectiile de grup desfasurate la o scoala particulara au avantajul ca micutul socializeaza cu alti copii pasionati de muzica, asculta modul in care acestia canta si isi poate evalua el insusi nivelul la care se afla din punctul de vedere al invatarii teoriei muzicale si tehnicii interpretative, in fiecare moment, ceea ce, in cazul unui profesor particular care vine acasa nu se poate intampla.

Lectiile individuale au avantajul ca beneficiaza de coaching personalizat, dar necesita si un efort ceva mai mare din partea copilului.

In functie de personalitatea celui mic, se poate alege de catre parinti fie varianta sedintelor de muzica desfasurate in grup sau cea a sedintelor individuale. Oricum, initial o sa aveti nevoie de o consultatie de specialitate din partea unui profesor de muzica experimentat.

Scoala Armonia, prin echipa sa de muzicieni profesionisti cu bogata experienta pedagogica, oferae evaluari gratuite ce va pot da repere clare atat despre instrumentul cel mai potrivit pentru copilul vostru, cat si despre tipul de sedinte muzicale ce i se potrivesc cel mai bine: de grup sau individuale.