Există opinii pro şi contra vizavi de fiecare tip de configurare a reţelelor de securitate şi a switch-urilor folosite, iar realitatea arată că soluţia perfectă depinde doar de nevoile reale ale reţelei de supraveghere video. Însă aceeaşi realitate arată că, dacă e nevoie de mai mult de câteva camere de supraveghere, atunci reţeaua va trebui să includă un switch care să permită mai multor dispozitive să fie conectate la aceeaşi reţea, iar pentru controlarea dispozitivelor, acel switch trebuie configurat.

Intervine, ca atare, problema bugetării corecte a respectivei reţele. Switch-urile negestionate de la distanţă sunt în general mai ieftine decât celelalte, pur şi simplu deoarece sunt dispozitive mai simple. Însă această simplitate înseamnă că ele nu sunt capabile să se adapteze singure la schimbări în reţea, aşa că durata de viaţă a unui asemenea dispozitiv ar putea fi mai scurtă. Pe urmă, switch-urile negestionate trebuie atinse fizic pentru boot-are sau pentru schimbarea configuraţiei, ceea ce înseamnă existenţa unor ingineri cu aptitudinile necesare în locaţia reţelei. În plus, costurile de transport, timpii de aşteptare şi întreruperea fluxurilor de producţie se pot dovedi efecte colaterale nedorite atunci când e nevoie de intervenţie fizică.

Călin Poenaru, CEO Allied Telesis, unul din cei mai importanţi producători mondiali de soluţii inteligente de networking, afirmă că, în fapt, prin combinarea costurilor de achiziţie cu cele de operare în timp îndelungat, în special în cazul reţelelor care folosesc dispozitive în locaţii greu accesibile, costul total este mai mic pentru switch-urile gestionate de la distanţă. Mai mult, astfel de echipamente îmbunătăţesc agilitatea deoarece se pot adapta la noi cerinţe şi pot profita de pe urma unor noi oportunităţi.

Allied Telesis pune la dispoziția  celor interesați un instrument inteligent de automatizare care simplifică managementul de la distanţă al reţelei şi scade costurile de operare și o soluţie care asigură continuitatea transmisiei de date video de calitate, precum şi de elementele avansate de securitate.   De asemenea, deține o componentă de Power over Ethernet (PoE), prin care se poate controla energia care alimentează camerele de supraveghere, precum şi de Continuous PoE (CPoE), o soluţie inovativă de la Allied Telesis care permite alimentarea camerelor în timpul repornirii switch-urilor, ceea ce o transformă în soluţia ideală pentru operaţiunile de supraveghere continuă.