Începând din al doilea semestru al anului universitar 2018-2019, Universitatea din Bucureşti demarează, în parteneriat cu Deloitte România, un proiect în baza căruia studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică vor beneficia de cursuri de audit financiar şi de ateliere de consultanţă financiară, fiscală şi managementul riscurilor, susţinute de experţii Deloitte România.

Destinat masteranzilor din anul II ai programului de studii “Probabilităţi şi statistică în finanţe şi ştiinţe”, cursul opţional “Introducere în Auditul Financiar” va acoperi arii precum reducerea riscurilor fiscale, IT şi evaluarea activelor şi instrumentelor financiare şi va fi susţinut de Zeno Căprariu, director de audit al Deloitte România.

Totodată, specialişti ai Deloitte România în domenii precum audit, fiscalitate, consultanţă în tehnologie şi robotică, managementul riscului şi evaluare, consultanţă financiară, securitate cibernetică vor organiza şi vor susţine patru ateliere pentru studenţi pe parcursul semestrului II al anului universitar în curs.
În plus, prin intermediul acestei colaborări, studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti vor beneficia de programe de internship şi de oportunităţi de carieră în cadrul Deloitte România.

“Parteneriatul cu Deloitte România se încadrează în viziunea strategică a facultăţii de a conecta programele sale de studii la cerinţele pieţei muncii. Acest parteneriat cu o companie de importanţa celei pe care o are Deloitte România ne onorează şi ne bucură în acelaşi timp, prin oportunităţile de învăţare şi de carieră pe care le oferă studenţilor noştri, în special a celor care urmează un program de studii de matematici aplicate în domeniul financiar”, a declarat prof. univ. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

“Prin acest parteneriat, Deloitte vine în întâmpinarea studenţilor cu ateliere şi cursuri aplicate, care le deschid noi oportunităţi de carieră şi îi ajută să înţeleagă mai bine mediul de business în care poate vor alege să profeseze, şi contribuie la pregătirea profesioniştilor viitorului. În cazul auditorilor financiari, profilul acestora se schimbă ca urmare a transformărilor aduse de era digitală, iar auditorul de mâine, pe lângă expertiza în standardele de audit şi de raportare financiară, va avea nevoie să analizeze volume mari de date şi să înţeleagă impactul noilor tehnologii asupra mediului de control intern şi a situaţiilor financiare”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova.

Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ, cercetare şi cultură din România, fiind alegerea anuală a peste 30.000 de candidaţi.

Reunind peste 2.400 de studenţi şi oferind programe de studii de licenţă, master şi doctorat în domeniile Matematică, Informatică şi Calculatoare şi Tehnologia informaţiei, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti este una dintre cele mai importante facultăţi de profil din ţară.