Modelele de ochelari de calculator cu protectie impotriva luminii albastre ar trebui sa fie esentiali pentru orice persoana care lucreaza la calculator sau care petrece in fiecare zi timp in fata dispozitivelor cu ecrane digitale. Chiar daca o intalnim si in mod natural, de la soare, acesta lumina albastra este foarte daunatoare pentru ochi, mai ales atunci cand acestia sunt expusi constant. Potrivit specialistilor din domeniul medical, lumina albastra este responsabila pentru acele afectiuni de oboseala oculara acuta, de slaba focalizare, dar si de usoara durere de cap.

Cum te ajuta ochelarii de calculator ?

Aceste modele de ochelari de calculator ofera protectie ochilor tai, prin blocarea unei cantitati considerabile din acesta. Lentilele acestor ochelari pentru calculator au straturi antireflex care neutralizeaza lumina albastra emisa de ecranele digitale.

Protectia de lumina albastra recomandata este de aproximativ 60-65%, asadar alege o pereche de ochelari de calculator cu o astfel de protectie si nu cu una mai mica, deoarece eficienta pe termen lung doar la aceste modele de ochelari de calculator este prezenta.

Chiar daca multe persoane resimt un disconfort la primele purtari, datorate culorii de galben data de straturile antireflex sau de purtarea in sine a ochelarilor, dupa mai putin de o saptamana de purtare constanta, aceste senzatii de disconfort vor disparea complet.

De unde sa iti cumperi ochelari de calculator ?

Recomandat este sa eviti centrele clasice de optica medicala. Acestea nu sunt cele mai specializate in producerea de lentile eficiente pentru ochelarii de calculator, in general, protectia oferita este de aproximativ 30-40%.

Exista branduri dedicate acestui segment de ochelari de protectie calculator, care aduc constant inovatii si noi modele pe piata. Unul dintre aceste branduri este Gunnar, poate cel mai cunoscut la nivel international, care produse ochelari de protectie pentru calculator premium, cu protectie inalta si mai ales confortabili, majoritatea modelelor de ochelari comercializate nu depasesc greutate de 30 de grame.