„Dezvoltarea Strategică pentru Orașe Inteligente” – eveniment din seria Dezbaterilor Smart Cities

Pe 11 martie 2021 va avea loc conferința „Dezvoltarea Strategică pentru Orașe Inteligente”, în cadrul Dezbaterilor Smart Cities organizate an de an, din 2017, de agenția de PR&Events – Concord Communication.

Evenimentul va răspunde la trei întrebări principalele:

  • Cum vor trebui adaptate strategiile de dezvoltare a orașelor?
  • Care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021?
  • Ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor?

Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare.

Anul 2020 ne-a demonstrat cât de important este să putem accesa servicii de la distanță, să putem aplica online și să rezolvăm situații administrative mult mai rapid, prin intermediul internetului și al platformelor digitale.  Criza sanitară ne-a arătat că putem accelera procesele de digitalizare în multe domenii și am constatat cu toții beneficiile acestora.

Pentru finanțarea noilor strategii de dezvoltare locală, fondurile europene reprezintă principala sursă de finanțare, dar nu vor fi suficiente. Pentru implementarea proiectelor de digitalizare, pentru o mobilitate mai bună, pentru un iluminat public eficient și de calitate, pentru mediu, sănătate, educație, cultură și turism, pentru stimularea creșterii economice, pentru antreprenoriat și dezvoltare, pentru o administrație inteligentă și pentru alte proiecte de dezvoltare avem nevoie de resurse financiare diversificate.

Întotdeauna resursele vor fi mai puține decât nevoile și numai edilii inteligenți vor găsi soluții de finanțare. Folosirea ca pârghie a fondurilor proprii pentru a atrage noi investiții în orașe, pentru a folosi piața de capital, alături de parteneriate și utilizarea inteligentă a activelor și resurselor existente vor face diferența pe termen lung.

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România.

Găsiți detalii pe https://concordcom.ro/smart-city-martie-2021/