50 de vedete ale anilor ‘80-’90, 5 scene, 3 zile de concerte pe stadion

Diskoteka Festival a fost prezentat oficial joi, la Timișoara, orașul care va găzdui timp de 3 zile, între 31 mai și,2 iunie 2019, crema artiștilor reprezentativi ai anilor ‘80-’90 în cadrul celui mare mare festival de muzică retro din Europa, festival care se va desfășura pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Anunțat încă de la sfârșitul anului trecut, noua manifestare muzicală grandioasă ce se alătură brandurilor ce fac populară România în lume – Untold, Electric Castle ori Neversea – este un pic diferită căci se adresează cu predilecție ”părinților”, celor care au prins perioada de aur a muzicii pop, rock și Eurodance în adolescență, însă și tinerilor din ziua de azi care sunt în căutare de experiențe festivaliere inedite și care cunosc remixurile hiturilor celor două decade – anii ‘80 si ‘90. Cinci scene, circa 50 de artiști, dansatori și DJ, din rândul cărora amintim fostele superstaruri: Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Haddaway, East 17, No Mercy, Sabrina, Mr President, Captain Jack, Dr Alban, Boney M ori Ricchi e Poveri, condiții tehnice impresionante cu peste 400.000 wați sunet, zeci de metri pătrați ecrane led, elemente de decor fabuloase, un buget general de cca 1.500.000 euro, din care numai artiștii costă 786.000 euro, sunt repere ce definesc noul eveniment anunțat oficial joi, la Timișoara, Diskoteka Festival. Anunțarea oficiala a conceptului și a detaliilor referitoare la festival a fost făcuta și cu participarea multor artiști români reprezentativi ai perioadei muzicale sus amintite: Nicolae Marin – Nick (N&D), Admiral C4C și Andreea Antonescu, cea care a făcut istorie cu duetul Andre, iar prezentatorul TVR, Radu Andrei Tudor, a moderat evenimentul.

Organziatorii au anunțat deja 21.000 abonamente vândute la Diskoteka Festival de la începutul anului (în perioada de promoție), iar la festival se așteaptă o medie de 40.000 de spectatori pe zi, care vor avea la dipoziție și 98 de puncte comerciale, plata urmând să se facă electronic prin intermediul brățărilor cu cip.  Organziatorii au menționat că au eliminat orice formă de implicare politică ori administrativă, bugetul pentru prima ediție Diskoteka Festival fiind 100% privat.

Diskoteka Festival promite sa readucă publicului atmosfera anilor ’80 și ’90 nu doar prin hiturile acelei perioade emblematice, ci și prin decoruri spectaculoase, acțiuni interactive, flash mob-uri inedite, suveniruri și cele mai delicioase food truck-uri. Premieră absolută pentru nostalgicii muzicii anilor de glorie ai genurilor europop, eurodance ori reggae, Diskoteka Festival va fi o nouă manifestare muzicală de anvergură ce se alătură celor mai mari evenimente muzicale din Europa în 2019.