Un proiect început cu entuziasm în 2013 de câțiva tineri entuziasti, Edus.ro prinde aripi și “digitalizează” modul de lucru în mai bine de 500 de școli din România.

Totul a început cu o idee îndrăzneață și a continuat cu o atentă muncă în cercetare pentru a studia specificul pieței locale. Studiul s-a dovedit a fi un efort încununat de succes, incluzând peste 300 de cadre didactice din diferite orașe.

De atunci până în ziua de azi, platforma a reușit să adune investiții de peste 500 000 euro și sa găzduiască peste 100.000 de utilizatori.

Echipa Edus ține legătura în permanență cu utilizatorii (elevi și profesori) din toată țara, pentru a le ușura munca și pentru a implementa cât mai rapid catalogul electronic și cursurile online.

Modernizarea procedurilor actuale a devenit un “must”, în circumstanțele stării de urgentă și acum, mai mult că oricând, sistemul de învățământ are nevoie de sprijin în acest demers. Sprijin pe care Edus.ro nu ezită să îl ofere școlilor gratuit, pentru ca orice profesor să aibă la îndemăna o soluție completă de management educațional.

După 7 ani de implementări, alergături și sute de îmbunătățiri, Edus.ro a devenit singura platformă care înglobează toate instrumentele de care au nevoie instituțiile de învățământ și profesorii in acest moment:

  • desfășurarea orelor online, fară probleme;
  • control complet asupra proceselor de lucru interne folosind un sistem complet digitalizat;
  • posibilitatea de a testa si corecta temele elevilor online;
  • urmărirea în timp real a notelor si absentelor elevilor;
  • eliminarea birocrației și reducerea sarcinilor profesorilor;
  • transparența internă, având posibilitatea de a crea un număr nelimitat de utilizatori care pot accesa platforma și pot viziona atât documentele cât și activitatea celorlalte departamente
  • facilitarea comunicării școală – profesor – părinte – elev prin utilizarea catalogului online
  • sprijinul legislativ al instituției și al profesorilor (C.E.A.C & S.C.I.M) – toată documentația necesară, împreună cu normele legislative în vigoare fiind la un click distanță.

Focusat pe inovație, site-ul Edus.ro este optimizat constant iar suportul tehnic este asigurat în permanență pentru ca elevii și profesorii să se bucure de o experiență plăcuta, fară bătăi de cap, în ciuda faptului că nu se află într-o sală de clasă, ci acasă, în fața calculatorului.

Astfel, platforma și-a indeplinit misiunea de a asigura școlilor din Romania o acoperire 360 având grijă ca întreg mecanismul educațional să meargă ca pe roate.

Lecțiile online permit predarea orelor prin interacțiune în timp real; catalogul electronic include un sistem de notare și evidență a absențelor cât și posibilitatea de a configura orarul și de a calcula mediile automat.

Folosind rețeaua socială utilizatorii au acces la o rețea de comunicare publică unde pot posta conținut, se pot folosi de mesagerie și pot iniția grupuri dedicate (al clasei/materiei etc.)

Acestor facilități li se adauga si o librărie vastă (care include oferte pentru rechizite sau manuale) și o serie de servicii care țin de activități extracuriculare.

Pe scurt, Edus.ro există pentru a oferi atât profesorilor cât și elevilor stabilitatea de care au nevoie pentru a-și desfășură activitatea într-un mod eficient, fară să se dea peste cap pentru a improviza soluții temporare.

Pentru că la sfârșitul zilei, cel mai important este ca elevii să își continue studiile, să aibă rezultate bune iar profesorii să fie innarmați cu tot ce trebuie pentru a-i îndruma pe calea spre succes.