Consiliului National al Elevilor (CNE) solictă Guvernului ca toți elevii să fie testați cu proiritate și să fie incluși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Solicitarea lor este argumentată că ei petrec cel puțin șase ore pe zi la școală, în clasă cu colegii lor și cu profesorii. Mai mult, ei circula și cu transportul în comun și reprezintă o categorie importantă de călători în orașele mari.

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de școală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creștere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor și preșcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID – 19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID – 19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Sanatate Publica, in a cincea saptamana de scoala, 12-18 octombrie, au fost inregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezinta o crestere cu 155%, in timp ce, raportat la numarul total de cazuri inregistrat de la inceputul pandemiei pana acum la segmentul de varsta aferent elevilor si prescolarilor (11.765), cazurile de saptamana trecuta reprezinta 14,4%.

în opinia reprezentantilor CNE, multe scoli nu sunt pregatite pentru tranzitia căatre orele online la momentul de față, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni”.