Deseori te ferești să fii sinceră și să spui tot ce îți trece prin cap. Poate de teamă să nu îi rănești pe cei din jur, poate de teamă că ceilalți nu vor acceptă părerile tale mai vehemente, poate pentru că ți-e frică să spui la job tot ce crezi. Dar, când ești sinceră și îți spui părerile cu argumente, îi vei dezarma pe cei care nu cred în ține și îi vei cuceri pe cei care îți sunt prieteni apropiați, conform andreearaicu.ro.

Nu mai lasă capul în jos când cineva îți aduce o critică la job! Nu te afundă în tăcere, făcându-ți scenarii doar în minte, atunci când între prieteni apare o dispută. Spune ce crezi, fără rezerve, dar cu diplomație! O să vezi că în viață ta se vor schimbă multe. Și toate schimbările sunt în bine!

Pickthebrain.com a făcut o lista cu lucruri pe care le vei conștientiza sau care se vor schimbă în viață ta când vei învață să spui ce gândești, în orice situație.
Schimbări care apăr când ești sinceră și spui ce gândești

1. O să ți dai seamă că nu toată lumea e de acord cu ține
Nici măcar prietenii. Când ești sinceră și aduci argumente în favoarea ta, în favoarea valorilor în care crezi, nu toți ceilalți vor fi de acord cu ține. Dar trebuie să rămâi fermă, pe poziții. Și să continui să îți iei partea. Nu te lasă descurajată nici măcar dacă prietenii tăi nu te aprobă. De fapt, acum îți vei da seamă cine îți sunt adevărații prieteni.

2. O să simți cum îți crește adrenalină
Când ești sinceră, unele situații pot fi dificile. Nu știi la ce să te aștepți, iar asta poate să te sperie uneori. Nu da înapoi! Spune ce ai de spus și fă ce ai de făcut!

3. O să devii mai încrezătoare
Când ești sinceră și aduci argumente în favoarea ta, în orice situație, o să realizezi că acest lucru se întâmplă pentru că meriți respectul celor din jur. O să îți dai seamă că părerile altora nu trebuie să schimbe sau să influențeze felul tău de a fi. Și o să devii mai încrezătoare.

4. O să fii surprinsă de cum reacționează oamenii
Dacă îți vei spune punctul de vedere cu fermitate și diplomație, vei avea surprize. Oameni care până acum treceau foarte ușor peste părerile tale vor fi uimiți. Și tu vei fi uimită să vezi cum astfel de oameni, care până mai ieri nu țineau cont de ține, o să dea înapoi și se vor simți nesiguri. Când unii oameni cu care intri în contact încearcă să te intimideze în mod constrant, înseamnă că sunt slăbi în sinea lor.

5. O să înveți să îți gestionezi emoțiile
În față provocărilor crești cel mai mult și te dezvolți că om. Când ești sinceră și îi înfrunți pe ceilalți, înveți să îți gestionezi emoțiile.

6. O să câștigi respectul celor din jur
Toți ceilalți vor află că nu e bine să se pună cu ține. Se vor gândi de două ori înainte de a încerca să profite de bunătatea ta.

7. O să dezvolți relații mai bune în viață
Prietenii adevărați te respectă. Nu toți oamenii vor suportă să spui ceea ce gândești. Așa că, după ce îți susții punctul de vedere, vei vedea care sunt oamenii toxici din viață ta, cei care nu îți vor binele, și vei putea să te îndepărtezi de ei. Apoi ai șansa să aduni în jurul tău oameni pozitivi, care te plac așa sinceră cum ești.

8. O să economisești timp, bani și o să scapi de multe probleme
Sinceritatea nu se manifestă numai în relațiile personale. Așa că, dacă îți spui punctul de vedere fără prea multe ocolișuri, probabil că așa procedezi și la job. Să luăm un exemplu. Dacă ai o discuție pe Skype cu un potențial partener de afaceri, e ușor să spui „da” și să fii politicoasă mereu. Dar, pe termen lung, această atitudine poate să fie o pierdere de timp și de bani. Dacă ești sinceră și spui ce crezi cu adevărat, chiar și în afaceri, te ții departe de probleme și complicații inutile.

9. O să descoperi lucruri noi despre ține
Uneori se poate întâmplă să îți pierzi controlul și să spui lucruri de care nu vei fi prea mândră mai târziu. Poate vei spune ceva ce vei regretă. Ceva ce nu crezi cu adevărat și spui doar într-un moment de furie. Uneori te vei întreba de ce te afecteza atât de tare o întâmplare minoră. Cu toate acestea, o să îți dai seamă cât de puternică ești. Și asta e grozav. Contribuie enorm la dezvoltarea ta personală.