GEORGE ANGHEL-DIRECTOR EXECUTIV A.P.E.R.O

 „A fost o vârstă la care credeam că trebuie să faci ce îți place. În scurt timp au venit și primele eșecuri. Anii însăa mi-au demonstrat că important este să faci ceea ce știi. Când lucrurile merg bine și plăcerea este prezentă”, spune George Anghel Antreprenor, Insights Enterprise.

Am stat de vorbă cu George Anghel, fondatorul afacerii Insights Enterprise, pornită acum doi ani, despre decizia de a renunța la poziția de angajat și de a trece în antreprenoriat, dar și despre activitatea sa, pe scurt. George Anghel este și director executiv al Asociației pentru Plăți Electronice din România.

Despre primii săi pași în domeniu George Anghel își amintește cu plăcere. ”Inceputul lui 2016 m-a regăsit în poziția de Business Development Manager la Visa Europe calitate din care coordonasem deja 2 proiecte la nivel de piață, unul dintre ele fiind Ghișeul.ro, iar celalalt SME Acceptance Development destinat extinderii infrastructurii de plăți electronice. Perioada 2011-2016 a fost cea în care experiența coordonării de proiecte la nivel de piață mi s-a consolidat. Pentru industria de plăți electronice A.P.E.R.O. este un nou proiect, iar pentru mine este continuarea naturală a experienței dobândite alături de colegii mei de industrie. Trecerea de la Visa Europe către A.P.E.R.O. a fost o mișcare agreată cu întreaga comunitate A.P.E.R.O. La momentul respectiv, anul 2016, A.P.E.R.O. avea nevoie de mai multe resurse pentru a putea să-și îndeplinească menirea de voce a industriei de plăți electronice. Așa a apărut Insights Enterprise care a pus în slujba asociației capacitățile ei executive și de business development de care organizația avea nevoie.”

A.P.E.R.O. părea o idee bună, despre care antreprenorul susține că era destul de incitant să dezvolte ”un generator de valoare pentru membrii comunității. Ideea asumarii unui proiect împreună cu colegii mei și determinarea comunității de a face din A.P.E.R.O un organism strategic și o platformă de comunicare cu autoritățile au fost elementele care mi-au întărit decizia de a face acest pas. ”

 George Anghel ne-a povestit puțin și despre cum funcționează Insights Enterprise. ”Organizația este împărțită în două: partea de consultanță specializată în management strategic al proiectelor de impact major, iar cea de a doua în producția de software personalizat dedicat proiectelor în care ne implicăm. Prima divizie este cea care creionează conceptele de proiecte, care supervizează implementarea și se asigură de livrarea rezultatelor, în timp ce a doua divizie a apărut din nevoia de programare a unor instrumente personalizate ca și suport pe partea de implementare.”

În ceea ce privește viața de antreprenor, George Anghel o adordează la nivel de concept în două moduri diferite.Antreprenoriatul este o opțiune. În momentul în care îți asumi acest drum noțuni precum ușor sau greu, frumos sau neplăcut, nu mai au relevanța. Tot ceea ce contează este rezultatul. În antrepenoriat totul se măsoară la rezultat. ”

”Opțiunea de a-mi asuma propria afacere a venit natural în momentul în care experiența profesională, caștigata în companii cu modele de business consacrate și experiența personallă au atins “masa critica”, spune George: “În fapt am fost angajat pentru mai bine de 17 ani. Cred că este o experiență pe care orice antreprenor trebuie să o aibă în mod deosebit  pentru a putea în orice moment să se pună și în pielea celor care lucrează pentru el”.

Insights Enterprise este rezultatul realizării unei idei care a apărut după câțiva ani de observare și evaluare amănunțită a climatului de afaceri din România. George a văzut eforturi extraordinare alocate lucrurilor mici, reacții întârziate cauzate de lipsa de informații la momentul potrivit, nenumărate resurse risipite o mulțime de oportunități ratate. De aceea, compania lui s-a născut din dorința de a oferi altor persoane, clienți sau colegi, privilegiul de a lua decizii rapide și corecte, precum și de a beneficia de o înțelegere profundă a realităților de afaceri. Este vorba despre capacitatea  fiecaruia de a rezolva probleme. Identifica o problema, vino cu o soluție și asigura-te că ceilalși stiu despre solușia ta, spune George.

Dorința de aduce un plus de calitate vieții acolo unde trăim este inspirația de zi cu zi a lui George, iar experiența acumulată a fost rodul principiului că atunci când îți asumi că faci ceva, trebuie să te asiguri că faci cât de bine poți, indiferent ce efort presupune. Nu s-a ghidat după alte exemple de antreprenori, important pentru el a fost să nu lase lucrurile și experiențele să treacă fără a învața din ele.

„A fost o vârstă la care credeam că trebuie să faci ce îți place. În scurt timp au venit și primele eșecuri. Anii însă mi-au demonstrat că important este să faci ceea ce știi sș faci. Când lucrurile merg bine și plăcerea este prezentă”, spune George.

Din experiența sa de antreprenor de până acum, George crede că cele mai importante probleme cu care se confruntă cel mai des antreprenorii români sunt mentalitatea și birocrația: “în România antreprenoriat înseamnă împotriva sistemului. Acest lucru vine tocmai din faptul că de cele mai multe ori statul acționează împotriva mediului de business”.

Pe scurt George Anghel (G.A.) ne-a răspuns la următoarele întrebări despre afacerea sa:

 Good News: Cum influențează mediul social, economic, tehnologic, juridic și politic afacerea dumneavoastra?

G.A.: Afacerea noastră este câte ceva din toate „mediile”pe care le-ați enumerat. Un business este un organism viu și este conectat la toate aspectele vieții. În mod particluar, aș spune că tehnologia nu afectează doar afacerile ci redesenează mentălități, viziuni, percepții și modul de a gestiona resursele tradiționale (munca, capitalul, banii etc).

Good News: Care este stilul dvs. de management? Cum v-ar caracteriza cei cu care lucrați?

G.A.: Stilul de management este dominat de ideea de responsabilitate individuală. Câtă vreme compania ți-a comunicat care trebuie să fie rezultatul, este treaba angajatului / colaboratorului să livreze.

Good News: Care sunt cele mai mari probleme pentru funcționarea acestei afaceri?

G.A.: Provocarea principală în momentul în care îți obișnuiești clienții cu un standard de calitate ridicat este să menții acel nivel de performanță.

Good News: Ce planuri de viitor aveți privind dezvoltarea buiness-ului?

G.A.: Primul obiectiv este legat de atingerea unui anume prag al cifrei de afaceri. Când îl vom atinge înseamnă că am stârnit deja interesul general pentru soluțiile noastre.

Good News: Cum repartizați profitul la final de an ?

G.A.: Se reinvestește. Tot ceea ce câștigăm reinvestim în business.

Good News: Aveți și alte  tipuri de afaceri?

G.A.: Da. Toate afacerile noastre sunt legate pentru ca a face business în zilele noastre, în domeniul nostru a devenit o activitate complexă.

Good News: Ce ați recomanda celor care doresc să-și deschidă o afacere?

G.A.: Să nu își creeze așteptări că vor schimba lumea. Să înceapă de undeva și să fie perseverenți. Perseverența îi va duce la destinație.

Good News: Ce ziare citiți, care este sursa dvs zilnică de informații?

G.A.: Nu mai citesc presa scrisă pe hartie de ceva timp. Presa online îmi dă mai multă satisfacție întrucât pot filtra conținutul mult mai repede și mai eficient.

Detalii: https://in-sights.ro/