Compania italiană-americană Fiat Chrysler și-a retras joi propunerea de a fuziona cu Renault, dând vina pe “condiții politice” în Franța. Fiat Chrysler (FCA) a propus saptamana trecuta o “fuziune a egaliilor” cu grupul francez care ar crea un gigant auto global care sa cuprinda Statele Unite, Europa si Japonia.

 

Renault a anunțat anterior că consiliul de administrație nu a ajuns la o decizie după o reuniune crucială organizată la cererea statului francez, cel mai mare acționar al Renault, cu o participație de 15%. Fuziunea ar fi creat un grup în valoare de peste 30 de miliarde de euro (34 de miliarde de dolari), producând 8,7 milioane de vehicule pe an.

Marti si miercuri, la reuniunea board-ului Renault, s-a discutat despre inceperea oficiala a negocierilor de fuziune cu Fiat Chrysler. Decizia a fost amanata, la solicitarea Guvernului de la Paris. “A devenit clar ca, in actualele conditii politice din Franta, nu sunt sanse ca o astfel de combinatie sa aiba succes”, a anuntat joi dimineata FCA.