Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, face apel către toate autoritățile să se implice cu fermitate pentru aplicarea tuturor măsurilor în vederea combaterii transmiterii COVID-19.

“Solicit populației să facă front comun cu personalul medical și împreună să luptăm pentru sănătatea acestui județ. Consiliul Județean Suceava a considerat mereu ca prioritate și a alocat și în aceste zile fondurile necesare Spitalului Județean, dar este nevoie de mult mai mult în această perioadă. Am trimis 4 specialiști, medici și asistenți la Institutul Matei Balș la specializare pentru a lucra pe noile echipamente de testare care vor funcționa la spital. Pentru orice decizie luată de autoritățile medicale suntem pregătiți să ne implicăm cu sprijinul financiar”, spune Flutur.

Activitatea Spitalului Județean din Suceava a fost grav afectată după ce numărul cadrelor medicale infectate cu cu SARS CoV 2  a crescut la 92, conform unui anunț al reprezentanților Federației sindicale SANITAS, într-o postare pe Facebook.