Ghidul Solutiilor Smart City revine în această toamnă cu cea de a doua ediție și se va distribui ca supliment specializat împreună cu Revista Newsweek România către Primăriile de orașe și la centrele de difuzare a presei. Ghidul reprezinta singura publicație din domeniu care conține cele mai noi soluții, sfaturi, trenduri despre cum ar trebui să se dezvolte orașele României.

În aceată nouă ediție vor fi publicate noutățile momentului în ceea ce priveste dezvoltarea orașelor, stadiul și proiectele acestora, soluțiile și produsele oferite de furnizori privați. În fiecare an apar noi produse, inovarea se află la cel mai înalt nivel, iar Primarii trebuie să fie informați.

Ghidului Solutiilor Smart City, editia a II-a, în care se regăsesc laolaltă noi soluţii tehnice, prezentări de modele operaționale şi oportunităţi de finanţare, este foarte util autorităţilor publice și le va fi de ajutor ca să decidă direcţiile smart care sunt potrivite pentru comunitatea proprie, în funcţie de dimensiuni, nevoi şi probleme curente.

În urma numeroaselor Dezbateri Smart City organizate în Bucureşti, Alba Iulia, Iaşi, Călăraşi şi a promovarii susţinute a ideii de oraş smart la care aspirăm cu toţii, în noiembrie 2018 a fost publicat pentru prima dată  Ghidul Soluțiilor Smart City. A fost distribuit către 300 de Primării de oraşe din ţară şi la centrele de difuzare a presei.

Ghidul Soluțiilor Smart City, ediția anterioară, a conținut soluții de tipul smart city oferite de companiile private, dar și interviuri cu primari care au vorbit despre viziunea lor pentru dezvoltarea orașelor, despre proiectele implementate deja și despre cele viitoare.

De asemenea, ghidul a prezentat şi informații importante despre posibilitățile de finanțare a proiectelor urbane, inclusiv domeniile care au alocate bugete din fonduri europene.

Scopul acestei inițiative, împreună cu Dezbaterile Smart City, este de a stabili un canal de comunicare permanent între părţile implicate, care să ofere informaţii, analize, exemple şi de a sprijini adoptarea unor noi soluţii inovative, de mare ajutor pentru actul administrativ și comunitate.

Puteți accesa editia anterioară a Ghidului Soluțiilor Smart City

la https://smartcity.concordcom.ro/ghidul-solutiilor-smart-city/

Pentru contractare spații de promovare în paginile Ghidului Smart City puteți să transmiteți intenția la adresa smartcity@concordcom.ro