Google, divizie a grupului Alphabet, va efectua livrările de dispozitive fără emisii de dioxid de carbon şi va utiliza plastic reciclat la toate produsele sale începând din 2022, transmite Reuters.

Noile angajamente ale Google sporesc concurenţa în rândul companiilor de tehnologie care vor să arate consumatorilor şi guvernelor că reduc impactul asupra mediului avut de dispozitivele lor tot mai diverse.

Anna Meegan, director pentru sustenabilitate la diviza de dispozitive şi servicii a Google, a declarat într-un interviu că emisiile de dioxid de carbon pe unitate legate de transport au scăzut anul trecut cu 40% comparativ cu 2017, prin efectuarea livrărilor de telefoane, laptop-uri şi altor dispozitive mai mult cu vaporul decât cu avionul.

Compania va compensa restul de emisii prin achiziţia de credite pentru carbon, a spus Meegan.

Trei din nouă produse ale Google pentru care compania a publicat informaţii online conţin plastic reciclat, de la 20% la 42%, pentru carcasele dispozitivelor Google Home şi adaptoarele de streaming Chromecast.

Într-o postare pe blog, Google s-a angajat să includă plastic reciclat în toate produsele sale, până în 2022.

Meegan a recunoscut că divizia sa producătoare de dispozitive, înfiinţată acum trei ani, este în urma Apple în privinţa eforturilor legate de sustenabilitate.

Apple, care s-a angajat în 2017 că ”într-o zi” va ajunge să utilizeze numai materiale reciclate şi reutilizabile, are plastic reciclat în proporţie de 50% în unele părţi ale mai multor produse, staniu reciclat în cel puţin 11 produse şi aluminiu reciclat în cel puţin două.

sursa: news.ro