Gigantul in materie de cautare deja permite stergerea manuala a datelor colectate atunci cand utilizatorii folosesc produse precum YouTube, Maps si Search. Acum, in incercarea de a oferi mai mult control asupra datelor personale, va oferi optiunea de stergere automata dupa trei luni sau dupa 18 luni.
Google a declarat ca noile instrumente vor aparea in “urmatoarele saptamani”. Gigantul in materie de cautare s-a confruntat cu critici cu privire la datele personale pe care le colecteaza. In noiembrie, a fost acuzat ca urmareste oamenii chiar si in cazul in care acestia si-au dezactivat istoricul locatiilor.
La inceputul acestei luni, spre surprinderea multora, Google a declarat ca recenzorii umani au ascultat uneori inregistrari vocale de pe speakere Home si de pe aplicatia Assistant.
In prezent, istoricul web si urmarirea locatiei pot fi “intrerupte” in pagina de setari pentru fiecare cont.
Insa, in urmatoarele saptamani, compania va oferi optiunea de eliminare automata a acestor date atunci cand acestea au cateva luni vechime. Cu toate acestea, nu va oferi stergerea automata a istoricului vizionzarilor YouTube sau a comenzilor vocale emise prin Home si Assistant.
sursa: smartnews.ro