Google va plăti anul acesta trezoreriei din Marea Britanie aproximativ 50 de milioane de lire sterline ca impozit pentru profiturile care au fost în valoare de 202,4 milioane de lire, potrivit BBC.

Aceasta este cea mai mare sumă pe care compania o va plăti statului englez, după ce taxele plătite anul trecut au însumat 36,4 milioane de lire. Valoarea totală a vânzărilor Google în Marea Britanie este de aproximativ 5,7 miliarde de lire sterline pe an.

Compania tehnologică face profit doar dintr-o mică parte din activitate, deoarece cea mai mare parte a valorii intelectuale a afacerii sale – ingineria software – este creată în America, unde Google plătește cea mai mare parte a impozitelor.

Google Marea Britanie operează și ca divizie de marketing și vânzări a operațiunilor sale europene, cu sediul în Dublin, unde impozitele pe profit sunt mai mici.

Ca afacere internațională, plătim majoritatea impozitelor din țara noastră, precum și toate impozitele datorate în Marea Britanie. Investim semnificativ în Marea Britanie, inclusiv începerea lucrărilor la noi birouri în King’s Cross (Londra) pentru 7.000 de angajați”, a precizat un purtător de cuvânt citat de BBC.

Sursa: Mediafax