Schnuffel Garten a deschis astazi, pe 1 iulie, cel de al patrulea sediu din Bucuresti. Fondatoarea companiei, Raluca Nita, mama a trei fetite si profesoara de limba germana, a infiintat prima gradinita in anul 2009, iar  acum, la zece ani de la infiintare, se mandreste ca reusit sa construiasca un brand apreciat de copii si parinti.

Raluca Nita, fondatoarea Schnuffel Garten

“Acest nou sediu  al Schnuffel  Garten l-am deschis la solicitarea parintilor care aveau inscrisi copii la noi, dar distanta fata de casele lor era destul de mare. Avem o echipa care pune mult suflet in ceea ce face si am ajuns sa fim recomandati si cautati de tot mai multi parinti.

Ca sa ai succes intr-o astfel de afacere trebuie sa poti si sa iti placa sa lucrezi cu copiii, sa ai o pasiune, sa ai proprii copii ca sa te poti pune in locul parintilor si sa ii tratezi pe toti copiii ca si cum ar fi ai tai”, spune Raluca.

In cele patru sedii, Schnuffel are deschise doua gradinite si doua afterschool. Sediile de afterschool au fost deschise tot la solicitarea parintilor care au avut copii in gradinita, dar au dorit sa continue cu Raluca.

“Copiii sunt foarte incantati sa vina la gradinita noastra si pentru ca avem foarte multe activitati extrascolare. In fiecare an organizam cate 5 tabere de ski pe sezon, tabere de echitatie si inot. Anul acesta vom merge in tabara la cort pe Valea Prahovei.

Am organizat in fiecare vara tabere urbane cu tematici saptamanale diferite, de limba engleza pentru care colaboram cu voluntari straini vorbitori de limba engleza printr-un parteneriat cu AIESEC, cu vizite la muzee – al simturilor, ciocolatei etc, invatam sa gatim in parteneriat cu restaurante sau cofetarii si desfasuram multe alte activitati la care copiii sunt foarte bucurosi sa participe. Facem si excursii cu trenul, pentru ca sunt foarte multi copii care nu au mers niciodata cu trenul”, spune Raluca.

Raluca Nita a reusit sa creeze nu o afacere, ci o intreaga comunitate in jurul acesteia, pentru ca acei copii care au iesit din Gradinita Schnuffel se intorc, chiar si dupa ce au intrat la liceu, ca sa participe in taberele tematice ale Ralucai, pe grupe de varste, evident.

“Am dezvoltat cu drag acest business, imi place ce fac, dar nu este tot timpul usor. Am avut ocazia sa lucrez cu oameni foarte buni si aici ma refer la educatori si invatatori, dar si cu oameni care m-au dezamagit. Din toata experienta acestor ani mi-am dat seama ca in aceasta meserie educatorul ca specialitate are rolul lui, insa caracterul omului este cel mai important. Ma bucur ca am langa mine  oameni cu care lucrez de zece ani, chiar de la infiintarea primei Gradinite Schnuffel Garten si avem o relatie frumoasa”, a concluzionat Raluca.